Paven: - Angrepet i Lahore var skammelig

Vatikanet: Pave Frans kaller det blodige angrepet i Lahore søndag for skammelig, og oppfordrer myndighetene i Pakistan til å beskytte religiøse minoriteter i landet bedre.

SKAMMELIG: Pave Frans talte til en stor folkemengde andre påskedag fra Peterskirken i Vatikanet og kalte angrepet i Lahore for skammelig. Alessandro Bianchi / Reuters / NTB scanpix

NTB

Under en tale på St. Petersplassen i Roma andre påskedag sa Pave Frans at Pakistan ble rammet av en fryktelig massakre hvor mange uskyldige mennesker ble skadd og drept, de fleste kristne familier.

— Det var et skammelig og uforståelig angrep. Jeg oppfordrer pakistanske myndigheter til å gjøre en stor innsats for å reetablere sikkerhet og stabilitet for befolkningen i hele regionen, spesielt for de mest sårbare religiøse minoritetene, sa Pave Frans i sin tale.

Minst 72 mennesker ble drept etter at en selvmordsbomber angrep en lekeplass i byen Lahore søndag. Mange av ofrene var kvinner og barn, som var samlet på en lekeplass i parken første påskedag.

Jamaat-ul-Ahrar, som er en utbrytergruppe av Taliban i Pakistan, har tatt på seg ansvaret for angrepet, som var rettet mot landets kristne minoritet.