Føderal domstol vil ikke stanse Trumps nye innreiseforbud

Den føderale dommeren James Robart, som stanset det første innreiseforbudet, vil ikke uten videre blokkere president Donald Trumps reviderte versjon.

Publisert:

TAPTE: Washingtons justisminister Bob Ferguson fikk ikke stanset president Donald Trumps nye innreiseforbud i første omgang. Foto: Scanpix

NTB

Robart sier delstaten Washington må sende inn en klage spesifikt rettet mot det reviderte innreiseforbudet.

Slik det står nå har Washington kun bedt domstolen stanse innreiseforbud nummer to fordi det har samme effekt som gjorde at innreiseforbud én ble opphevet.

Vurderer neste trekk

Robart vil ha mer dokumentasjon. Justisminister i delstaten Washington, Bob Ferguson, skriver på Twitter at han går gjennom kjennelsen fra Robart sammen med flere jurister for å vurdere sitt neste trekk.

Delstatene Washington og Minnesota utfordret lovligheten i president Donald Trumps første versjon av innreiseforbudet etter lanseringen 27. januar. Seattle-dommeren James Robart utstedte en midlertidig oppheving av innreiseforbudet.

Seks, ikke syv

Trumps nye presidentordre kom 6. mars og inkluderer innreiseforbud mot seks overveiende muslimske land, ikke syv som sist gang.

I tråd med det opprinnelige forbudet settes USAs flyktningprogram på vent i 120 dager, men innreisenekten på ubestemt tid for syriske flyktninger, er fjernet. Til forskjell fra det forrige, får flyktninger som allerede har fått innvilget opphold, reise til landet.

En annen endring er at personer som allerede har gyldig visum til USA, ikke blir nektet innreise. Ordlyden som innebar at kristne minoriteter skulle prioriteres, er også fjernet.

Innreiseforbudet skal etter planen tre i kraft torsdag 16. mars.

Publisert: