Har du glemt noe på reise? Slik finner du det igjen

Hittegodskontoret på Gardermoen får inn flere tusen gjenstander i uken. Nettbrett og mobiler er på glemme-toppen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det er travelt på hittegodskontoret på Gardermoen. Hver måned hoper det seg opp med alt fra klær til poser med taxfreevarer.

— Det aller vanligste vi får inn er elektronikk. Trenden er at jo dyrere tingene er, jo mer får vi inn av det, forteller Arash Ebrahimi, som jobber på Lost & Found Gardermoen.

Glemmer flate gjenstander

Han viser kassene som er fulle av Iphone, Ipad, Samsung-telefoner og Bose-hodetelefoner som har samlet seg den siste måneden.

— Nettbrett og telefoner er flate, og silhuetten er liten. De er lette å glemme igjen når man legger dem i lommen på flysetet, og de matcher boksen i sikkerhetskontrollen, sier han, og tror det er årsakene til får inn store mengder av disse gjenstandene.

Les også:

Les også

Gjør du denne feilen når du sjekker inn?

Vet ikke hvor de skal lete

Grunnen til at ting hoper seg opp på hittegodskontorets lager uten å bli hentet, kan være at folk ennå er på ferie, eller at de ikke vet hvor de skal lete. Har man glemt igjen noe på et fly, kan det ha blitt liggende flere stopp før det har blitt oppdaget.

En mobil kan ha blitt gjenglemt på et fly mellom Barcelona og Stockholm, men flyet har fløyet videre til Oslo. Blir noe funnet mens flyet står på Gardermoen blir det levert til hittegodskontoret der.

— Har du mistet noe på flyet må du ringe flyselskapet og spørre hvor flyet har vært, og hvor det har hatt kveldsvask, forteller Ebrahimi.

Merk eiendelene dine

Hittegodskontoret får inn mengder av gjenglemt elektronikk hver eneste dag. Nettbrett er blant tingene vi glemmer mest av.

Han råder også eiere av nettbrett og mobiler til å gjøre gjenstanden gjenkjennelig. For eksempel med et fargerikt etui, eller merket med epostadresse.— Mange ringer og spør: Hei. Har dere fått inn den grå Ipaden min? De forstår ikke at vi får inn flere hver dag, sier han. Kjennetegn gjør det lettere å finne eieren.

Glemmer mest i sikkerhetskontrollen

Mens Ebrahimi viser frem gjenglemte gjenstander, kommer en av dagens to leveranser fra sikkerhetskontrollen.

— Det er det vanlige. Nettbrett, briller, klokker og armbånd, forteller Morten Engebretsen fra Nokas, mens han lesser sakene inn på lageret.

Ebrahimi forteller at siden 2006 har reisende glemt igjen over 70.000 gjenstander i sikkerhetskontrollen. Under 40.000 av dem har blitt returnert.

— Selv om du er stresset i sikkerhetskontrollen: Ta deg et ekstra sekund og se at du har med deg alt, og at du har tatt med deg riktig ting, sier han.

Les også:

Les også

Her er de beste og verste reiseforsikringene

— Det rareste er mengden

Kameraer er blant gjenstandene som blir raskest hentet. Barnevogner blir heller ikke liggende lenge før en eier melder seg. Ebrahimi forteller at mange henter Ipader, men det gjenspeiles av mengden som kommer inn.

De får også inn hansker, luer, jakker, sko og bukser.

— Det rareste med alt som kommer inn er egentlig mengden av ting, synes Ebrahimi.

Han forteller at han noen ganger blir oppgitt, men legger til at det er langt flere som reiser enn som glemmer ting.

Her kan du lese flere reisetips:

Publisert: