Årets fineste reisebilder

Reiseredaksjonen har plukket ut et knippe av de aller fineste reisebildene fra 2015.

MAGISK: St. Ives i Cornwall bør stå på reiselisten din.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Nok et reiseår nærmer seg slutten og vi har tatt et dykk ned i fine reiseartikler i 2015. Vi håper du kan nyte disse bildene tatt av dyktige husfotografer og faste frilansere:

Filippinene

Filippinene er med sine 7000 øyer med på flere internasjonale reiselister for 2016. Og vi er utvilsomt fans:

Les også

Reisehemmeligheten «alle» vet om - men få besøker

VERDENS BESTE: Over 7000 øyer utgjør republikken Filippinene. Her går man aldri tom for nye eventyr og reisemål.
CEBU CITY: Filippinene er kjent for fargerike festivaler og feiringer året rundt. Her fra påskesøndag i Cebu City.
«SJOKOLADE-ÅSER»: Bohols «Chocolate-Hills» er en av Filippinenes mest surrealistiske og slående landskap. Forskere vet fortsatt ikke hvordan de nesten 2000 kuplene oppsto langs øyas midtpunkt.

Tyskland

På det bratteste er det mellom 60 og 80 prosent stigning — vinrankene i Mosels terrasser er et syn utenom det vanlige.

Vi ble med en av Mosels vinkonger på ferd i hans 100 år gamle vinmarker:

Les også

Hva er så spesielt med Moseldalen?

SKIFER: Jordsmonnet i Mosel er skiferrikt, noe som setter sitt preg på vinen. - De beste er lette, men samtidig kraftfulle. Som en ballerina. Noen ganger kjennes det som å få små glassdråper på tungen, sier vinspaltist Ingvild Tennfjord.
VELDIG BRATT: Terrassene i Mosel er berømte. I de bratte dalsidene, der stigningen noen steder er på hele 80 prosent, vokser druer som gir noe av verdens beste vin. Og de eldste stokkene er rundt 100 år gamle.
MALERISK: Det ligner et maleri av Monet, men ble tatt en tidlig, stille morgen langs Mosel-elven i landsbyen Reil.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Lofoten

Lofoten er er et av landets mest populære turistmål.

Fotograf Stein J. Bjørge ble med på denne turen tidligere i år:

Les også

Bli med på havørnsafari i Lofoten

RORBUER: Rorbuer finnes overalt i Lofoten, som her rett ved E10 i Reine.
LANDINGSPLASS: Ørneguidene Asta Sigurdardottir og Karoline Noack garanterer ikke at ørn dukker opp. Det eneste sikre, er nærkontakt med måkene.
KAN IKKE SVØMME: Ørnen kan ikke svømme og må derfor gripe sitt bytte i vannskorpen. Faller en ørn i vannet, kan den drukne av egen tyngde ettersom den ikke kan ta av fra vannet som de fleste andre sjøfugler kan.

Tysklands Karibia

Så til et interessant og fascinerende reisemål — øyene Hooge Förh og Amrum er såkalte hallinger. De forsvinner i havet når stormene herjer:

Les også

Hooge, Förh og Amrum er det tyske Atlantis

REDNINGEN: Husene står på verft, små forhøyninger som her. De små vollene er laget for hånd og er redningen når stormene herjer som verst.

Cornwall, England

St. Ives i Cornwall står på listen over steder du må se før du dør. Her får du vite hvorfor:

Les også

Hva er det med denne engelske kystbyen?

afp000823177.jpg

Sogn:

Hvordan få skifjellet for seg selv? Om du har en kajakk og litt pågangsmot, er sjansene gode. I Sogn har de begge deler:

Les også

- Noen steder her er så hemmelige at ingen har vært der ennå

BEST PÅ VÅREN: Våren er den beste tiden å gå på toppturer av mange grunner. Stabil snø, fint vær og lange dager gjør sitt. Blomstrende fjorder med sukkerhvite topper trekker ikke ned opplevelsen. Tore Frimannslund og Ola Alsterholm nyter utsikten.
SKITREKK: Med kajakk får du det lille ekstra som kan gi deg en unik skitur.

De franske alpene:

Den er ekstrem — turen opp Mt. Blanc. Tidligere i år skulle en norsk eventyrer gjøre et rekordforsøk til toppen - det ble til denne artikkelen og flere fantastiske bilder: Denne skituren er ikke hverdagskost

TIL TOPPS: Det er en fordel med erfaring på breferdsel og bruk av isøks og stegjern på flere av rutene opp Mt Blanc, ikke minst bør magen tåle at det blir litt luftig til tider.

Fårö:

Den fine, svenske øya Fårö er en Sveriges største reiseopplevelser, og varBergmans store kjærlighet. Naturen er øyas største trekkplaster, og på østsiden finnes noen fantastiske steinformasjoner.

SPESIELLE STEINER: På Fårö finnes en rekke fantastiske steinformasjoner som ofte dukket opp i flere av Ingmar Bergmans filmer.

Bordeaux:

For 20 år siden ble den franske byen kalt den sovende skjønnheten. I dag byr den berømte vinbyen på langt mer enn bare vin.

BYPLASS: Place de La Bourse er Frankrikes største byplass, og Bordeaux mest kjente bygning. Fontenen og parkene utenfor er en populær lekegrind for både store og små.

Maldivene

Les også

Maldivene på budsjett

— ja, det er faktisk mulig. Øyene har åpnet seg for enklere reise og lavere feriebudsjetter.

AVSLAPNING: Ferien til Maldivene er perfekt for avslapning, selv om det finnes en stort utvalg av aktiviteter å prøve seg på underveis i oppholdet. Ta med gode bøker, men ikke alkohol da dette er forbudt når man krysser grensen. De fleste hoteller har likevel skjenkebevilling.
GRATIS: Mange hoteller har noen «gratisaktiviteter» som utlån av Stand up Paddleboard, men forvent at ting koster i paradis.

Stockholm

Takvandring eren av de mer spesielle turistattraksjonene i den svenske hovedstaden. Du får bilder utenom det vanlige også:

Takvandring_Stockholm_1.jpg

Cortina:

Italienske Cortina er synonymt med dyre biler, små hunder og store pelser — men det er selvsagt skiskjøring som er den største luksusen.

DEN SMALE STI: Cortina er en sikker vinner for frikjørere om snøforholdene klaffer. Her på vei til Crest de Bianca.

Få mer reiseinspirasjon her:

Publisert: