Norge knuser Danmark i reisekåring

5-1 til Norge, ifølge Lonely Planet.

SLÅTT AV NORGE OG SVERIGE: Danmark er stadig et av verdens lykkeligste land, men har få severdigheter. De er nevnt med kun én på Lonely Planet ulitimate reiseliste.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

De 500 ultimate reisemålene du bør få med deg i løpet av livet, ble lansert av reiseguidegiganten Lonely Planet tidligere denne måneden.

Av de nordiske landene kommer Norge best ut. De har hele fem attraksjoner på listen, Sverige har fire og Danmark kun en.

MODERNE MUSEUM: Kunstmuseet Louisiana er et internasjonal museum for moderne kunst. Beliggenheten er et viktig element i kåringen, og museet ligger helt ved kysten i Nordsjælland med panoramautsikt over Øresund. Her fra restauranten.

Ifølge Lonely Planet er kunstmuseet Louisiana i Humlebæk nord for København verdt å få med seg. Museet sammelignes ifølge danske Jyllands-Posten med å besøke som Museum of Old and New Art i Tasmania, Australia. Museet har fått en 20. plass på listen. Les også:

Les også

Lonely Planet avslører sine ultimate reisemål

Fem ikoniske reisemål i Norge

I Norge er Bryggen i Bergen, Geirangerfjorden, Operahuset i Oslo, Prekestolen i Rogaland og Vigelandsparken i Oslo med på Lonely Planet-listen.

Det gleder reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge.

STOR ATTRAKSJON: Operahuset i Oslo trekkes frem som et av stedene en må få med seg, ifølge Lonely Planets topp 500 ultimate reisemålsguide.

Det er fem ikoner i norsk reiseliv som får fortjent plass i reiseguidens nye boken, mener han.— Generelt sett har vi kommet bra ut på mange kåringer de siste årene. Lonely Planet rangerer Norge veldig høyt, og har gjort det i mange år. Men det gledelig ved denne listen er at det er profilerte steder vi og norsk reiselivsnæring jobber for å markedsføre internasjonalt. Det er ekstra hyggelig at de har fanget opp disse stedene da, sier Tuftin.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Han røper at tilbakemeldinger fra turistsommeren har vært positiv, uten at han kan gå inn på konkrete tall i antall besøkende ennå.

NATUREN: Lonley Planet har vært full av superlativer om norsk natur - og Prekestolen over Lysefjorden er kåret til både et av stedene en må se og et av verdens mest fantatiske utsiktspunkt.

— Internasjonal markedsføring sammen med gode score på diverse kåringer har gitt Norge god fokus. En lav kronekurs har nok også ført til at flere utenlandske turister endelig har valgt Norge som ferieland i sommer, sier reiselivsdirektøren. Få gode tips:

Les også

Fem «hemmelige» tips til danmarksferien

Nordmenn elsker Danmark

Danmarks turistsjef i Norge, Vidar Mørch i VisitDenmark, tror kåringen er et viktigere for fjernere markeder. Nordmenn velger veldig gjerne Danmark som reisemål, og omvendt.

— Nordmenns absolutte hovedgrunn til å velge Danmark er heldigvis hverken at det er ekstremt billig, at vi har de største menneskeskapte attraksjonene eller i det hele tatt de fysiske turistopplevelsene som alle andre kan kopiere eller bygge bedre. Det vi reiser til Danmark for, er like mye en mental eller emosjonell opplevelse. Det er båndet til det danske vertskap, livsnytelsen og den gode maten. Det båndet og den tilstanden eller følelsen, er det ingen andre destinasjoner som er i nærheten av, sier Mørch til oss.

Les også:

Les også

Denne byen er en av Danmarks mest sjarmerende

— Lonely Planet har ikke den samme stjernen som før

KUNSTMUSEUM: Louisiana Museum of modern art i Humlebæk er eneste danske severdighet på Lonely Planets topp 500-liste.

Antropolog og turismeforsker Anders Sørensen sier til Jyllands-Posten athan ikke er forundret over fraværet av danske severdigheter på Lonely Planets liste. Danmark fra naturens side er et lite, flatt land uten spektakulær natur, sier han, men mener landet har mye å by på likevel.Og dansk reiselivsnæringen har ingenting å frykte, mener han.

— Lonely Planet som reisebokforlag er en stor autoritet, men kan si at de ikke har helt den samme stjernen hos reisende som før. I dag finner man gode reiseanbefalinger på sosiale medier, og andre steder på nettet, så en topp 500-liste har ikke samme betydning for turisters valg av reisemål som den kanskje hadde tidligere, sier Sørensen til den danske avisen.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Les mer om reisekåringer og få reisetips:

Publisert: