Nakne turister risikerer bøter på Mallorca

Nå skal det slås kraftig ned på partytilværelsen i berømte Magaluf.

NOTORISK FESTGATE: Paradegaten Punta Ballena i Magaluf på Mallorca fylles av festglad ungdom i sommermånedene. Nå loves det langt strengere vakthold, mer synlig politi og høye bøter for overtredelser i det offentlige rom.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I sommer kan du risikere å bli bøtelagt opptil 35.000 kroner hvis du kler deg naken på gaten, urinerer på offentlig sted eller hopper fra balkongen på hotellet (såkalt «balconing»).

Det innebærer å hoppe fra balkongen og ned i bassenget, og krype fra balkong til balkong under fest, eller sitte på balkongkanten og miste balansen bakover. Flere harmistet livet i den livsfarlige leken.

Ifølge den britiske avisen The Telegraph vil de lokale myndighetene på Mallorca rydde opp i Magalufs heller rufsete festrykte.

Alkoholfrie gater

I tillegg til dårlig oppførsel i det offentlige rom, som seksuelle handlinger på åpen gate, skal det også slås kraftigere ned på alkoholbruken blant de festglade.

Den britiske avisen skriver at det skal forbys alkohol i gatene mellom klokken 22 og åtte om morgenen. Døgnåpne butikker forbys også å selge alkohol nattetid.

I høysesongen skal politiet være langt mer tilstedeværende i gatene, og flere overvåkingskameraer blir satt opp.

NAKNE TURISTER: Du kan få inntil 35.000 kroner i bot for overtredelser i det offentlige rom på Magaluf, det være seg urinering eller å kle av seg alle klærne. Her et britisk utdrikningslag for noen sesonger siden.

— Det nye i år er at reglene faktisk vil håndheves, og det kan bety svært høye bøter. Det blir mye mer nærværende politi som vil slå langt hardere ned på drikking på åpen gate og hopping fra balkonger. Men det er ville tilstander i Magaluf, og det må turistene være klar over, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.Mange ungdommer fester seg syke. Ifølge forsikringsselskapets skadetallene fra i fjor ble det utbetalt totalt 85 millioner kroner fordelt på totalt 12.000 saker i Spania. Fem millioner av utbetalingene gjaldt unge mellom 15 og 30 år.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Britisk politi skal overvåke festingen i Magaluf

Hanne Stender er leder ved Europeiske Reiseforsikrings kontor på Mallorca, og at britisk politi for første også vil være til stede i festgaten Punta Ballena i Magaluf i høysesongen.

Det er tusenvis av norsk og skandinavisk ungdom i Magaluf i sommerferien, men majoriteten består av briter.

— Nordmenn har stort sett respekt for spansk politi, men de britiske ungdommene har ikke den respekten for det lokale politiet, det har gjerne heller motsatt effekt. Myndighetene håper en britiske styrke vil ha bedre effekt på dem, sier Hanne Stender.

FESTGATE: Magaluf utmerker seg sammen med Ayia Napa på Kypros, Alanya i Tyrkia og Rhodos by på Rhodos som noen av Europas mest festglade reisemål for ungdom.

Hun har bodd på Mallorca i over 25 år, og kjenner godt til festkulturen i Magaluf, og synes den er blitt verre for hvert år. Den lokale turistnæringen håper at endringen kan bidra til å øke andelen av voksne turister til området utenfor Palma by.— Det foregår først og fremst i den 250 meter lange festgaten. Kombinasjonen av billig alkohol, særlig sprit, og lite mat gjør at det blir helt vill vesten her nede, sier hun.

Les også:

Les også

Hva gjør vi egentlig på jente- og gutteturer?

De fleste norske turister klarer seg bra

Ved den norske ambassaden i Madrid har de notert seg de nye reglene, og håper de lokale myndighetene lykkes i å håndheve dem.

— Selv om det er et relativt stort antall norske ungdommer som besøker Magaluf hver sommer, klarer de aller fleste seg godt. De henvendelsene ambassaden mottar i løpet av en sommersesong, vil i hovedsak være knyttet til behov for praktisk bistand ved tap av pass, penger, billetter og så videre. Enkeltsaker med sykdom og arrestasjoner vil også forekomme. Men dette er ikke spesielt for Magaluf eller Mallorca, sier ambassaderåd Anne Normann.

Hun legger til at det er svært få alvorlige hendelser i Magaluf, og i Spania for øvrig, som involverer norske borgere.

— Fokus på økt sikkerhet vil utelukkende være positivt – også for dem som ser frem til utelivet i Magaluf, sier Normann.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Publisert: