Iran: – Har bevis for at dronen var i iransk luftrom

Regjeringen i Iran hevder å ha ubestridelige bevis for at nedskytingen av en amerikansk militær drone skjedde i iransk luftrom.

Publisert: Publisert:

FLYRUTEN: Det amerikanske forsvaret sendte fredag ut dette bildet som viser det som beskrives som flyruten og stedet der Iran skjøt ned en amerikansk drone ved Hormuz-stredet torsdag. Foto: AP / NTB scanpix

NTB

Viseutenriksminister Abbas Araghchi framla Irans syn fredag i et møte med Sveits' ambassadør i Teheran.

Den sveitsiske ambassaden ivaretar USAs interesser i Iran, siden landene ikke har diplomatiske forbindelser.

DRONEN: Det var en drone av denne typen, en RQ-4 Global Hawk fra det amerikanske forsvaret, som ble skutt ned av den iranske Revolusjonsgarden torsdag. Foto: AP / NTB scanpix

– Noen deler av dronevraket ble til og med funnet i iransk farvann, sa Araghchi, ifølge en uttalelse fra det iranske utenriksdepartementet.

Også utenriksminister Mohammad Javad Zarif har hevdet at deler av dronen ble funnet i iransk farvann. Han offentliggjorde torsdag de nøyaktige koordinatene hvor dronen angivelig ble skutt ned av den iranske Revolusjonsgarden natt til torsdag.

Forsvarsdepartementet i USA har på sin side blankt avvist den iranske påstanden og presentert andre koordinater. De angir et sted i internasjonalt luftrom over Hormuz-stredet hvor USA mener den militære dronen ble skutt ned.

Publisert: