Putin benekter russisk innblanding i USA-valget

Russlands president Vladimir Putin gjentar at landet ikke har eller kommer til å blande seg inn i amerikanske valgprosesser.

Publisert:

Donald Trump (foran) og Vladimir Putin på pressekonferansen mandag. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix

NTB

Putin tok selv opp temaet under en felles pressekonferanse med USAs president Donald Trump i Helsingfors mandag.

– Jeg måtte gjenta det jeg har sagt, inkludert i personlige møter med Trump, at Russland ikke har blandet seg inn og ikke kommer til å blande seg inn i amerikanske valgprosesser, sa Putin.

Trump bekreftet på sin side at han hadde tatt opp temaet og sa han mente det var best å diskutere dette ansikt til ansikt.

Den amerikanske presidenten fastslo at Putin har sterke meninger om saken og at Putin også lanserte en «idé». Men den amerikanske presidenten utdypet ikke nærmere.

– Jeg kjente ikke presidenten, det var ikke noe sammensvergelse, sa Trump på spørsmål om anklagene om et samarbeid mellom Russland og Trumps valgkamp.

Putin avviser at Russland har kompromitterende Trump-materiale

«Sludder», sier Russlands president Vladimir Putin om påstandene om at landet sitter på kompromitterende materiale om USAs president Donald Trump.

Under pressekonferansen i Helsingfors mandag ble Putin spurt om hvorvidt han var i besittelse av kompromitterende materiale om Trump eller familien hans.

– Da han var i Moskva som forretningsmann, visste jeg ikke engang at han var der, svarte Putin.

– Om de hadde det, ville det ha vært ute for lenge siden, tilføyde Trump.

Publisert: