Se nye Oslo Lufthavn her

Om to år står flyplassen ferdig – se hvordan din nye reisehverdag blir.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Har du vært på Oslo Lufthavn i det siste? Da har du kanskje allerede sett en del av endringene i forbindelse med utbygging av flyplassen.

STØRRE KAPASITET: Glassbroene er allerede begynt å ta form ute på Oslo Lufthavn. Om to år er den nye terminalen klar til bruk.

Fem millioner flere passasjererNye taksebaner, flere flyoppstillingsplasser, ny avgangs— og ankomsthall, ny jernbanestasjon og en 300 meter lang ny pir (nord på flyplassen) bygges.

Flere av de nye glassbroene er allerede på plass, og den store piren begynner å få «skall». I avgangshallen kommer det 34 nye innsjekkingsskranker, og passasjerkapasiteten øker fra dagens 23 millioner til 28 millioner.

Avgangshallen får bølgende tak og store vinduer, som skal slippe inn mer naturlig lys. Det kan minne litt i form som den nye terminal 2 på Heathrow i London.

Prislapp er rundt 14 milliarder kroner.

Den nye delen åpnes om nesten nøyaktig to år, 27. april er deadline. Og alt er i rute, lover administrerende direktør Øyvind Hasaas ved Oslo Lufthavn i en pressemelding.

Helautomatisert reise

Utbyggingen er en viktig del av det fremtidige nær hel-automatiserte reisetilbudet ved flyplassen. Elektroniske, selvbetjente passkontroller er satt opp på utenlandsterminalen - og kan benyttes for reisende utenfor Schengen.

TOG: En ny togstasjon bygges rundt den som ligger der i dag.

I april kom nye automatiske billettkontroller før du går om bord i flyet. Også før sikkerhetskontrollen er det satt opp automatiske kontrollposter for de som ønsker å benytte seg av det.I sikkerhetskontrollen, som på den «nye» flyplassen utvides med 12 sluser, testes det nye kroppskannere i vår.

Valget står mellom tre ulike EU-godkjente kroppsskannere – som benytter millimeterteknologi for identifikasjon av gjenstander.

Les også

Og slik skannes kroppen din i fremtidens sikkerhetskontroll

.

— Målet er å få unna køene og øke sikkerhetsnivået, uttalte prosjektleder Bjørn Kristian Larsen ved OSL til oss tidligere i år. Målet er å få på plass de nye skannerne i løpet av året.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Du slipper å sjekke inn på nytt

UNDER BYGGING: En gang i løpet av høsten står den nye transferhallen klar for reisende fra utland som skal videre innlands.

Men du slipper å vente i to år på forenkling av reisen. Mellomlander du på Gardermoen og skal du videre med fly i dag, må du hente bagasjen og sjekke inn på nytt, og gå igjennom sikkerhetskontrollen.På utenlandsterminalen i nærheten av taxfree-butikken bygges det for tiden en ny, etterlengtet transferhall.

Det har vært et stresselement for svært mange reisende rundt i landet. Men til høsten slipper du altså det når du skal videre fra utland til innland.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Se flere bilder i bildekaruseller under:

Publisert: