Trump forsøker å stoppe 7000 migranter: - Det er masse dårlig folk i den karavanen

President Donald Trump sier til Fox News at det er masse «dårlige folk» i karvanen på vei til USA. Han sender 5200 soldater til grensen for å stanse dem.

Publisert: Publisert:

STOPPER MIGRANTER: Det føderale politiet i Mexico forsøkte trolig å tvinge migrantkaravanen tilbake ved å fly lavt over dem da forsøkte å krysse elva Suchiate fra Guatemala. En stor gruppe migranter hadde allerede tatt seg over på flåter av gummidekk. Foto: Santiago Billy / AP / NTB scanpix

NTB

En karavane av rundt 7000 mellomamerikanere har de siste ukene sneglet seg gjennom Honduras, El Salvador, Guatemala og tatt seg inn i Mexico. Mange av dem flykter fra vold og forfølgelse, andre fra fattigdom i håp om å skape seg en bedre framtid i USA.

I et intervju med Fox News mandag kveld amerikansk tid uttaler president Donald Trump seg om det han på Twitter har omtalt som en invasjon av migranter.

– Når du ser på den karvanene er det i stor grad en stor prosentandel menn – unge, sterke. Mange dårlig folk, folk som er i gjenger, vi vil ikke ha dem i dette landet, sier Trump.

Sender tropper

Få timer tidligere kunngjorde Pentagon at tusenvis av soldater nå er på vei sørover for å styrke vaktholdet langs grensa mot Mexico.

– Vi vil mot slutten av uka sende over 5200 soldater til grensen i sørvest, opplyste general Terrence O'Shaughnessy.

I intervjuet med Fox sier Trump at de som vil til USA får søke asyl som alle andre som vil til landet. Han forklarer også hvordan han skal sørge for at migrantene skal miste lysten til å ta seg over grensa til fots og bli værende med stauts som asylsøkere.

– Vi skal bygge teltbyer. Vi skal sette opp telt over alt. Vi skal ikke bygge strukturer og bruke hundrevis av millioner av dollar, vi skal ha telt, sier Trump.

Trump mener at når ryktet sprer seg om hva som venter migrantene i USA, så vil langt færre prøve lykken.

PÅ VEI TIL USA: Migranter krysser elva Suchiate mellom Guatemala og Mexico. Foto: Santiago Billy / AP / NTB scanpix

Familier og barn

Ved grensen jobber allerede rundt 2000 offentlige tjenestemenn for å avhjelpe situasjonen. Lavtflygende politihelikopter ble mandag brukt i det som trolig var et forsøk på å få folk til å snu da de vadet eller på flåter tok seg over elva Suchiate fra Guatemala inn i Mexico.

Kevin McAleenan i USAs toll- og grensekontrolletat beskriver situasjonen langs grensen mellom USA og Mexico som en humanitær krise og av sikkerhetsmessige hensyn. Ifølge McAleenan er over halvparten av dem som tar seg over grensen familier og barn som kommer alene og har betalt menneskesmuglere rundt 7000 dollar per person for å komme seg frem.

Publisert: