Klappjakt på gjerningsmann

Tusenvis av politi, FBI- og ATF-agenter saumfarer nå Boston-området på jakt etter gjerningsmannen.

Publisert Publisert

MÅL: Løpere på vei mot mållinjen idet den ene eksplosjonen utløses under maratonløpet i Boston Foto: SCANPIX

  • NTB
  • Christina Pletten
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Tusenvis av agenter fra FBI, ATF (Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms) og politiet gjennomsøker nå Boston på jakt etter spor og gjerningmennene bak bombeangrepet.

De har fått hjelp av spesialister fra militæret, for å forsøke å finne bombens såkalte signatur. Det vil kunne fortelle etterforskerne om dette var et angrep fra en internasjonal terrorgruppe, eller amerikanske gjerningsmenn.

En leilighet i området Revere ble gjennomsøkt i de tidlige morgentimene tirsdag. Politiet skal ha konfiskert en duffelbag og to bossekker fra boligen, melder NBC News.

Bilder og video

Boston Police Department opplyser via twitter at alt ekstrapersonell er kalt inn og fridager er kansellert. FBI har bedt publikum levere inn video og foto som kan være av interesse.

Et av overvåkningskameraene skal ha vist en mann som bærer på to ryggsekker.

Finkjemmer

Etterforskerne finkjemmer gatene på jakt etter spor, ifølge NBC News.

Ifølge Fox News har FBI svært mange spor å følge allerede, og har intervjuet en hel rekke mennesker i forbindelse med terroraksjonen.

Politimester i Boston, Edward Davis, sier imidlertid at de foreløpig ikke har arrestert noen mistenkte. FBI skal holde pressekonferanse klokken 1530, norsk tid.

Etterlyste mørkhudet mann

Politiet sendte i natt ut en såkalt «bolo» (be on the look out — se opp for) der de søkte etter en mørkhudet, muligens svart, mann med mørke eller svarte klær og en svart ryggsekk. Mannen snakker muligens med en utenlandsk aksent.

Les også

USAs blodige aprilhistorie

Les også

Liverapport fra Boston

Mannen skal ha forsøkt å ta seg inn på et avsperret område, og skal ha dratt opp en maske over ansiktet da han ble avvist. Politiet er også på jakt etter en varebil.

Saudiaraber

Politiet bevoktet tidligere en saudiaraber som var innlagt på sykehus. Han ble kalt «en person av interesse» av myndighetene, som understreket på en pressekonferanse at han ikke var mistenkt. Han skal ha blitt avhørt i løpet av natten.

Publisert