20 etterforskere og seks teknikere skal løse drapet

  • Hun var en meget stille kvinne som passet jobben sin, sier politisjef i København.
  • Aftenposten.no
  • Hans O. Torgersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Mandag klokken 16 sjekker den norske 42-åringen inn på SAS-hotellet i København sammen med tre kolleger i flyselskapet. Planen var å slappe av før hun skulle videre på langtur til Østen sammen med en av de tre kollegene dagen etter.

Fire timer senere — like etter klokken 20 - hører to andre hotellgjester bråk og et skrik fra rommet hennes. Trolig er det da hun blir overrasket av en ukjent person og drept på sitt eget rom.

Les også

Norsk flyvertinne funnet drept

Først dagen etter, tirsdag ved 11-tiden, finner rengjøringspersonalet den norske flyvertinnen død på gulvet i rommet hennes i 21. etasje.

— Det bildet vi har av den drepte og det vi har fått opplyst fra pårørende i Norge, er at hun var en meget stille kvinne som passet jobben sin. Min umiddelbare formodning er at hun av en eller annen grunn er blitt overrasket på sitt værelse, sier drapssjef Ove Dahl i København-politiet til Aftenposten.no.

— Umiddelbart ser det ut som at hun var et tilfeldig offer.

Nøkkelkort og kamera Politiet setter store ressurser inn på å oppklare drapssaken. Flyvertinnen, som var bosatt i Lunner på Hadeland sammen med ektemannen og to barn på 14 og 16 år, ble utsatt for voldsomme slag i ansiktet, ifølge Dahl.

20 etterforskere og seks kriminalteknikere jobber intenst for å sikre spor og innhente opplysninger som kan identifisere den som drepte 42-åringen mandag kveld.

— Vi har hatt rettsmedisiner her ute og hans uttalelse er også at drapstidspunktet kan ligge rundt klokken 20 i går kveld. Det er både nøkkelkort og overvåking på hotellet. Begge deler kommer til å spille en rolle i denne saken, og gjør det allerede. Men det ønsker jeg ikke å gjøre nærmere rede for nå, sier drapssjefen.

Samtlige innganger på hotellet er videoovervåket, det samme er heisene og alle nødutganger. Ove Dahl forteller at politiet foreløpig ikke har grunn til å mistenke noen av de andre hotellgjestene for å stå bak udåden.

— Det er ingenting som tyder på at hun hadde andre planer enn at hun skulle være på sitt rom og hvile seg inntil hun skulle reise videre i dag (tirsdag). Vi har sett mye overvåkingsmateriale i dag som har interesse for saken, sier han.

Les også

20 etterforskere og seks teknikere skal løse drapet

Hyppig brukt av ansatte Kriseteamet i kvinnens hjemkommune Lunner er varslet og bisto mandag kveld familien.

— Kriseteamet er varslet og er i kontakt med de pårørende. Også prest og skolen er varslet. Vi forsøker å støtte de pårørende ved å være til stede for dem, sier rådmannen i Lunner, Tore Molstad Andresen, til Aftenposten.no.

Arbeidsgiveren SAS har sendt representanter fra ledelsen til København, og legger også ut informasjon til andre ansatte om den tragiske saken. SAS-hotellet på Amager skal være hyppig brukt av kabinpersonale som er i transitt mellom to flyvninger.

Politiet varsler allerede at de i løpet av kort tid kan komme til å frigi bilder fra overvåkingskameraene på hotellet.

— Jeg håper vi finner gjerningsmannen på båndene fra overvåkingen. Det er mange spor på selve gjerningsstedet, men dem ønsker jeg ikke å kommentere nærmere, sier drapssjef Ove Dahl mandag kveld.

Publisert: