Williamsburg: Stor guide til et av New Yorks kuleste områder

Det yrer av liv i Brooklyns gater når helgen setter inn.

FARGERIK BYDEL: Williamsburg er fargerikt og fullt av både kunstnere, hipstere og musikere. Graffitien endrer seg ofte på bydelens mange malte vegger.
ETT STOPP: Bedford Avenue ligger bare ett stopp over broen fra Manhattan. Sus opp i den brede gaten, og la deg friste til besøk i butikker og kafeer i smågatene rundt.
OVER BROEN: Subwayen går under East River, men det er mulig å gå over flotte Brooklyn Bridge for å komme fra Manhattan til Brooklyn.
PÅ MARKED: Søndagsmarkedet langs East River er berømte langt utenfor New York. Her finner du absolutt alt, og litt til.
SAMLERE: Samer du på plater, bøker, klokker, gamle smykker, briller eller kåper? Du finner alt på Brooklyn Flea.
GOD MAT: Selvsagt er det massevis av matboder på loppemarkedet.
FARGERIKE VEGGER: Gamle industrilokaler får nytt liv av bydelens graffitikunstnere.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Ingenting er som å starte en lat søndag i New York med å gå på marked. Williamsburg, et subway-stopp over elven fra Manhattan, er helt riktig å besøke på hviledagen.

Det er en stund siden det tidligere arbeiderstrøket med utsikt mot Manhattans skyline, ble hipt. Williamsburg holder seg kul og er absolutt verdt et besøk hvis du har sett mye av Manhattan.

Den enkleste måten å ta seg til den største av New Yorks bydeler, er med undergrunnsbanen. L-toget, med lysegrått symbol, går langs 14. gate i skytteltrafikk frem og tilbake fra Manhattans kuleste vestside til Brooklyns livlige, trendy områder.

Williamsburg, Greenpoint og Bushwick har tiltrukket seg kunstnere, musikere og gründere innen mat og kaffe i årevis. Nå er det sistnevnte Bushwick som er bydelens aller mest trendy, skal vi tro hypen.

Bo med en fremmed på hotellrommet?

Les også

Dette risikerer du ved å bo uspesifisert

FIN SØNDAG: Williamsburg er ekstra koselig og travel å besøke i helgene. Gå for å se på folk, spise god mat og nyte god drikke. Five Leaves er en travel brunsjrestaurant søndag formiddag.

Start morgenen på bakeriSubway-turen under elven tar bare noen minutter. Hopp av på Bedford Avenue, og beveg deg i retning elven.

Før en av de mange utendørs— og innendørsmarkedene inntas, er det kanskje ok med en fot i bakken og en «kaffe med norske aner». Bakeri drives av norske Nina Brøndbo, og er en koselig kafé med retroservise og deilige bakervarer, som du kjenner igjen. Blant annet er det skolebrød på menyen.

Når kosen er fortært, er det bare å innta ruslemodus, og finne et markedet.

NORSK STIL: Norske Nina Brøndbo driver Bakeri i Williamsburg, med ny filial i Greenpoint. De spesialiserer seg på godt brød og skandinaviske bakervarer som skolebrød.

Store markeder ute og inneDu kan gjøre noen gode kupp på søndagsmarkedene i Williamsburg. Når solen begynner å varme opp høstdagen, popper bodene opp på utendørsmarkedet Brooklyn Flea langs East River.

Store industrilokaler og uteområder fylles med alt fra hjemmelagde smykker, syltetøy og intrikate treskjæringer til T-skjorter, babytøy og håndklær. Møbler, absurd kunst og annet interiør finner du også.

I en halvsirkel rundt salgsbodene selges det varm mat og god drikke i alle mulige varianter.

williamsburg.jpg

Husk at markedet skifter område etter sesong, på sommeren ligger det langs elven ved Kent Avenue, mens det på vinteren flytter inn i 1000 Dean Street i Crown Heights.Second hand, vintageklær og tilbehør er det mye av. Et av de fineste innendørsmarkedene er Artists & Fleas. Navnet tilsier at det selges kunstverk og lopper i lokalene som ble utvidet ytterligere tidligere i år.

Til New York i høst?

Les også

8 ting du bør få med deg i Brooklyn

Du må nesten brunsje i Brooklyn

Lørdag og søndag i New York betyr brunsj. Foran de mest populære restaurantene på Manhattan står newyorkerne mer enn gjerne i kø for å få bord på sitt favorittsted.

I Williamsburg er brunsj like viktig, og restaurantene er mange. Det kan være hyggelig å stå i kø i solen sammen med skravlete amerikanere, men hvis det lar seg gjøre å booke bord først, anbefales det.

Five Leaves er en av de mest kjente og beste brunsjrestaurantene i bydelen, og der koker det av folk både ute og inne en solrik høstdag.

TITTE: Om du ikke kjøper alt mulig, så er det gøy å se på alt i bodene på utendørsmarkedet. Er du tidlig ute, slipper du de største hordene av folk også.

Brunsj har en tendens til å trekke ut i tid, med god mat som eggs benedict eller pannekaker med massevis av bær og sirup, kaffe og juice tilsatt sprudlende bobler. Nam!For flere fortsetter festen utover dagen, men ta heller med en kaffe i parken og se på newyorkernes tidsfordriv på fridagen. Baseball, basketball, fotball, dans, yoga, alt mulig bedrives i de grønne lungene langs Nassau Avenue.

Her får du en god matguide:

Les også

Her spiser du godt i New York

Vintageshopping er ekstra bra

Langs hele Bedford Avenue er det et mekka av gøyale butikker.

T-skjorter med kule motiv og vintageklær i alle varianter til mer eksklusive skatter som flotte vesker og sko. Sløyfebutikker, barnetøy, platesjapper og kule skobutikker ligger på rekke og rad i hovedgaten og sidegatene.

Når shoppingen er unnagjort, er det kanskje tid for nok et måltid? Pizza er det mye av i Brooklyn, og en av de beste ligger rett ved subway-stoppet.

GOD PIZZA: Fornini, rett ved subway-stoppet, serverer knallgod steinovnsbakt pizza.

Fornini har steinovnsbakt pizza med tynn bunn. Lakmustesten på en god pizzeria er allerede tatt, det vil si Pizza Margherita, så du kan trygt teste noen av de andre med masse godt tilbehør på menyen.

Avslutt dagen på klubb

Hipster-Williamsburg har selvsagt plenty med klubber og barer hvor det er mulig å spille gamle og nye flipperspill og andre arkadespill. Vi valgte Cubana Socíal, en livlig klubb, restaurant og musikklokale i ett.

Pent kledde servitører tar imot, og cubansk musikk strømmer fra scenen – det spilles nesten alltid live her. Smak på en av de gode cubanske drinkene, og få en ekstra søt avslutning på søndagen i Williamsburg.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Få mer reiseinspirasjon til New York og USA:

Les også

Ti grunner til å ta med barna til New York

Les også

Ta en seiltur rundt Manhattan

Les også

Ti steder du må stoppe på Manhattan

Ta en helikoptertur over New York

Publisert: