Sydendestinasjonene der du garantert ikke treffer naboen

Glem Kreta, Kanariøyene og Alcudia; hit reiser de hippe på ferie.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Det er mange av oss som vender nesen mot sør når ferien står for døren. For selv om værgudene hjemme spiller på lag, så er det noe med å reise bort for å oppleve en enda varmere sol, garantert sommer og deilige hvite strender.

Svært mange gjør som i fjor og året før det — og året før det - og satser på chartertur til feriefavoritter som blant annet Hellas, Spania og Tyrkia.

Her vet man hva man får, har muligheten til å kjøpe både brunost og kaviar på det lokale supermarkedet og kan forhøre seg med guider som snakker flytende skandinavisk om hvor bussen til byen går fra og når man må sjekke ut for å rekke flyet hjem.

Hippe feriemål

Men om du kan tenke deg en ferie hvor du ikke trenger å løpe på verken naboen eller Kjersti fra jobben, og menyene ikke har bilder og er oversatt til skandinavisk, så trenger du ikke fortvile.

Ifølge ekspertene finnes det en hel haug med steder du kan reise som har både sol, sommer og sandstrender å by på, men som slett ikke har gjort seg fortjent til verken harry-stempel eller innrykk av fulle briter på ferie.

— Gi meg en hengekøye og sand, og jeg er lykkelig, sier daglig leder hos reisenettstedet BeachTomato.com, Kirsty Hathaway, til Kvinneguiden.

— Det er ren eskapisme. Og det finnes så utrolig mange flotte strender rundt omkring, at det er alltid fascinerende for meg at mange aldri våger seg til andre steder enn de klassiske charter-destinasjonene.

Den amerikanske reiselivsgiganten Cox & Kings og reisemagasinet Condé Nast Traveler tror også mange vil ønske å reise steder som både vil pirre nysgjerrigheten til og imponere andre.

— I den ånden er det selvfølgelig mer spennende å prøve noe nytt, enn å tråkke i de vanlige turistløypene i Vest-Europa, skriver Cox & Kings i en pressemelding.

- Trenden blir derfor å oppsøke autentiske opplevelser i nye områder.

Her er noen destinasjonene de hippe nå satser på for årets input av sol, sand og sommer:

Fem på topp:

1. Albania

Albania har blitt litt oversett som badeferiedestinasjon sammenlignet med de nærmeste naboene som tross alt er Kroatia og Hellas. Det er det ingen grunn til.

— Dette kommer nok til å forandres raskt når også nordmenn oppdager denne lille perlen, forklarer markeds- og administrasjonssjef hos reisebyrået Ticket, Ellen Wolff Andresen, til Kvinneguiden.

— Faktisk flyr allerede Star Tour hit fra Sverige, og var en av nyhetene i fjor sommer, men det går fly bare et par ganger i uken, og charterselskapet opererer fortsatt bare med et par hoteller her, så sjansen for å treffe andre nordmenn - og naboer - er relativt liten.

Wolff Andresen forklarer at klimaet i Albania er som ellers i Middelhavsområdet, altså varme og solrike sommermåneder.

— Dette er et spennende land som i stor grad har vært veldig lukket for resten av Europa, men jeg tror nok at det kommer til å forandre seg. På mange måter kan man si at Albania har de samme strendene som Hellas, men uten havet av turister, sier hun.

oppslag_albania_hot_558353a-UKpfzoK74n.jpg

Les mer her.

2. Polen

Sol og badeferie er kanskje ikke det første de fleste tenker på når man nevner Polen, men Wolff Andresen forteller at hvis reiser du til badebyen Sopot, som ligger rett ved Gdansk, finner du både strandpromenade og badestrender.

— Strendene her mot Østersjøen er kjempeflotte.

— I sommermånedene er det absolutt som et «syden» sted å regne, og på toppen av det hele er prisnivået billig i forhold til mange andre feriedestinasjoner, sier ferieeksperten.

Sopot er Polens mest kjente og populære badeby, og mange polakker legger sommerferien hit. Les mer her.

oppslag_recezja_pl_558355a-EAWkX2ULsv.jpg

3. Myanmar (Burma)

Det er mange år siden nordmenn fikk øynene opp for Thailand og nå i det siste også Malaysia som ferieland. Men reiser du til Myanmar, slipper du unna det helt store innrykket av skandinaver.

— Man kommer ikke utenom Myanmar når man snakker om sol- og badeferie i Asia, forklarer reiseekspert og eventyrer Gunnar Garfors, som i 2012 besøkte fem land på fem kontinenter på bare én dag, til Kvinneguiden.

— Her er strendene fantastisk vakre, kulturen fascinerende og inntrykkene store og mange. Les mer her.

oppslag_charterworl_558350a-YBBCgioJCL.jpg

4. Kapp Verde

Kapp Verde er en stat og øygruppe i Atlanterhavet, 500 kilometer vest for det afrikanske fastlandet, som består av ti større og fem små øyer.

Øygruppen var ubebodd da den ble oppdaget og kolonisert av portugiserne på 1400-tallet, men ble raskt et knutepunkt for handel med afrikanske slaver.

Flere turoperatører har i de små begynt å tilby reiser til Kapp Verde.

— Kapp Verde er et fantastisk alternativ for en ferie du ikke trenger å løpe på naboen på, forteller Gunnar Garfors.

— Og ikke er reisetiden noe lengre enn til Kanariøyene heller. Her er kulturen rikere, og turistene langt færre.

Øyene har kilometervis med sandstrender, varmt klima året rundt og solskinn 350 dager i året. Les mer her.

kappverde_11_jpg_561874a-uewYnDQK0p.jpg

5. Oman

Det er kanskje ikke så mange som har tenkt på å legge sommerferien til Oman, men i hovedstaden Muscat finner du både lekre designhoteller og flotte strender.

Her er den moderne storbyen som fortsatt gir deg glimt av det gamle Oman i trange sidegater og sjarmerende bygninger.

— Strandpromenaden i Muscat er full av flotte nye hoteller, restauranter og kjøpesentre, sier Garfors.

— Stedet er også ypperlig om man er interessert i dykking, og fra marinaen kan man ta turer ut til Daminayat Islands og nordover langs kysten til Bandar Jissah og Bandar Khayran. Les mer her.

oppslag_muscartrave_558376a-VPoWrpSsUA.jpg

Artikkelen har vært publisert hos Klikk.no.

Publisert: