Las Vegas-drapsmannen hadde 23 våpen på hotellrommet

Etterforskere har funnet 23 våpen på hotellrommet til mannen som massakrerte minst 59 mennesker og såret over 500 i Las Vegas.

MASSEDRAPSMANN: Ingen kjenner fortsatt motivet til 64 år gamle Stephen Craig Paddock, som skjøt og drepte 59 mennesker og såret over 500 i Las Vegas søndag. AP / Scanpix

Ifølge The New York Times var to av riflene på hotellrommet til Stephen Craig Paddock plassert på stativer. I tillegg er det funnet 19 våpen i Paddocks hjem i Mesquite.

Sheriff Joseph Lombardo i Clark County opplyste på en pressekonferanse like etter midnatt norsk tid at minst 16 våpen ble funnet på hotellrommet. Dette tallet ble senere oppjustert til 23.

Politiet har også funnet ytterligere 19 våpen, eksplosiver og ammunisjon i boligen til 64-åringen i byen Mesquite, blant annet nitrogenbasert gjødsel.

Les også

Dette vet vi om den antatte gjerningsmannen

MASSAKRE: Politiet i Las Vegas har oppjustert tallet på døde til 59. STEVE MARCUS / REUTERS

59 drept, 527 såret

Politiet jobber nå på fire ulike steder: Paddocks hotellrom på Mandalay Bay, konsertområdet, huset hans i Mesquite og et annet hus Paddock eier i byen Reno nordvest i Nevada.

Mandag kveld lokal tid var et titalls politifolk og politiets spesialstyrke samlet utenfor Paddocks hus i Reno. Også en bombegruppe var på plass.

Paddocks nærmeste nabo sa hun sist så ham i juni.

KART: GOOGLE / ERLEND LANGELAND HAUGEN

Politiet i Las Vegas har oppjustert tallet på døde til 59. 527 mennesker ble såret da Paddock åpnet ild mot publikum på en utendørskonsert med countryartisten Jason Aldean søndag kveld.

Den pensjonerte hvite regnskapsføreren befant seg i 32. etasje på Mandalay Bay Hotel and Casino og avfyrte flere hundre skudd ut av vinduet.

Fra rommet han oppholdt seg i og til konsertarenaen er det 365 meter i luftlinje.

HOTELLET: Fra dette rommet skjøt Paddock hundrevis av skudd. Chris Carlson / Scanpix

Drapsmannens bror lamslått

Våpenbutikk i Mesquite bekrefter at Paddock handlet våpen der. Ifølge eieren ga ikke 64-åringen fra seg noen tegn som kunne tydet på at han var uskikket til å kjøpe våpen.

Avisen The Telegraph skriver at Paddock har bodd i Mesquite siden juni i fjor. Han har tidligere bodd i både Texas og Florida. Hva som kan være motivet bak massedrapet er foreløpig ikke kjent.

BROREN: – Jeg fatter ingenting, sier Eric Paddock. John Raoux / Scanpix

Gjerningsmannens bror, Eric Paddock, sier han er fullstendig lamslått etter det som er skjedd. I et kort intervju med avisen Orlando Sentinel sier han at han ikke kan forstå eller forklare brorens handlinger.

– Vi har overhodet ingen forklaring. Jeg kan ikke forestille meg hvorfor han skulle gjøre noe slikt. Hvis dere i pressen finner ut noe, gi oss beskjed! Jeg fatter ingenting, sier Eric Paddock.

Les også

Broren om Las Vegas-drapsmannen: Rik eiendomsinvestor som likte pengespill

FLYKTER: Folk løper vekk fra området under skytingen. Chase Stevens / Scanpix

Faren var bankraner

Las Vegas-gjerningsmannens far var ifølge FBI en notorisk bankraner som ble dømt til 20 års fengsel. Han forsøkte å kjøre ned en FBI-agent med en bil i Las Vegas i 1960.

Paddock var syv år gammel og det eldste av fire søsken da faren Benjamin Hoskins Paddock ble pågrepet for å ha gjennomført en rekke bankran i Phoenix i Arizona.

BANKRANER: Las Vegas-gjerningsmannens far, Benjamin Hoskins Paddock. Charlie Nye / Scanpix

Faren sto på FBIs liste over de mest etterlyste fangene etter å ha klart å rømme fra et føderalt fengsel i Texas i 1968. FBI beskrev ham som en munnrapp svindler som likte å spille med penger.

Paddocks far var ifølge FBI diagnostisert som psykopat og gikk under kallenavnene «Big Daddy», «Chromedome» og «Old Baldy». Han bør anses som «væpnet og svært farlig», het det i en FBI-advarsel.

TENNER LYS: Studenter i Las Vegas tenner lys for ofrene etter skytemassakren. Gregory Bull / Scanpix

Våpendebatten blusser opp

Før massakren som krevde minst 59 menneskeliv i Las Vegas, hadde ledende republikanere i Representantenes hus inne et forslag om å gjøre det lettere å kjøpe lyddempere og ta med seg våpen inn i andre delstater.

Etter skytemassakren er det imidlertid uklart når, eller om, det vil bli stemt over forslaget. Flere demokrater ønsker strengere våpenlover, men Kongressen har etter tidligere massakrer i Colorado, Connecticut og Florida, ikke lyktes i å gjennomføre endringer i våpenloven.

President Donald Trump ville ikke svare på spørsmål om skjerpede våpenlover da han fordømte skytemassakren i Las Vegas. Han uttalte at massakren var en «handling av ren ondskap».