Minst 25 drept i eksplosjon i kirke i Egypt

Minst 21 mennesker er drept i en eksplosjon i en koptisk kirke i Egypt, bekrefter myndighetene i landet.

NTB

Eksplosjonen fant sted i Tanta i Nildeltaet nord for Egypts hovedstad Kairo, og ifølge de to arabiske TV-stasjonene Al Arabiya og Al Jazeera skal den være forårsaket av en bombe inne i kirken.

Fullsatt kirke

Ifølge det statlige nyhetsbyrået MENA fant eksplosjonen sted inne i Mar Gerges-kirken i Tanta, som var fullsatt palmesøndag.

Den egyptiske TV-stasjonen CBS viser bilder inne fra kirken, der et stort antall mennesker står samlet rundt det som ser ut til å være livløse og tildekkede mennesker.

Egyptiske myndigheter bekrefter at minst 25 mennesker er drept i eksplosjonen, og ifølge egyptiske medier er over 40 såret.

Bombe kan ha vært gjemt

Det er foreløpig uklart om eksplosjonen ble forårsaket av en selvmordsbomber, eller om bomben var gjemt inne i kirken.

Det lever rundt 10 millioner koptere i Egypt, der de utgjør rundt 10 prosent av befolkningen. De aller fleste tilhører den koptisk-ortodokse kirken.

Spenningen mellom den kristne minoriteten og den muslimske majoriteten i Egypt har økt siden overhodet for den koptiske kirken, pave Tawadros II, offentlig ga sin støtte til militærkuppet i juni i 2013.

I desember ble 27 mennesker drept og over 30 såret da en selvmordsbomber slo til mot Sankt Markus-katedralen i Kairo. Den ytterliggående islamistgruppa IS påtok seg ansvaret for terroraksjonen.