Innlagt med hjerteproblemer

Chiles tidligere diktator Augusto Pinochet er innlagt på et militærsykehus etter at han søndag fikk et hjerteanfall, opplyser sykehuskilder.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 16 år gammel

Generalen, som for tiden sitter i husarrest i forbindelse med at to av daværende president Salvador Allendes livvakter ble drept i 1974, fikk søndag et hjerteanfall. Ifølge en kilde ved et militærsykehus i Chiles hovedstad Santiago, er tilstanden hans «alvorlig, men stabil».

Pinochet fylte nylig 91 år 25. november. Han har hatt dårlig helse de siste årene.

Den tidligere diktatoren, som styrte Chile fra militærkuppet i 1973 fram til sivilt styre ble gjeninnført i 1990, markerte sin 91-årsdag ved at han i en uttalelse opplest av kona Lucia tok «politisk ansvar» for handlinger han gjorde i forbindelse med militærkuppet i 1973. Han forklarte i uttalelsen at hans eneste motiv var å gjøre Chile til «et flott sted og å forhindre at landet går i oppløsning».

Rundt 3.000 mennesker ble drept eller «forsvant» i løpet av tiden Pinochet styrte landet. Om lag 28.000 personer ble torturert etter at Pinochet fjernet president Salvador Allende fra makten, og tusenvis av chilenere flyktet til utlandet.

Pinochet er blitt arrestert flere ganger, men aldri blitt stilt for retten i forbindelse med noen av anklagene mot ham.

SVIKTENDE HELSE: Pinochet fylte nylig 91 år
Publisert: