Clinton: Våpen fra Libya brukt i Algerie

Våpen fra Libya ble brukt i terrorangrepet i Algerie, fastslår USAs utenriksminister Hillary Clinton.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

— Det er ingen tvil om at de algeriske terroristene hadde våpen fra Libya, sa Clinton da hun onsdag forklarte seg for Senatet i Washington om angrepet mot det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya i fjor.

Tre personer, deriblant USAs Libya-ambassadør, ble drept i angrepet som skapte politisk storm i USA.

Ingen tvil

Clinton mener at det heller ikke hersker noen tvil om at al-Qaidas avlegger i Nord-Afrika, AQIM, har fått våpen inn fra Libya til Mali.

Russiske myndigheter anklaget onsdag Vesten for selv å ha bygget opp krigerne som nå kjemper mot franske og afrikanske styrker i Mali.

Anklaget vesten

— De som nå kjemper i Mali, er de samme som våre vestlig partnere bevæpnet i Libya slik at de kunne styrte regimet til Muammar Gaddafi, sa utenriksminister Sergej Lavrov på en pressekonferanse.Russland støttet resolusjonen i FNs sikkerhetsråd som ga grønt lys for den militære aksjonen i Libya, men har siden hevdet at USA og dets allierte gikk langt utover sitt mandat i sin støtte til landets opprørere.

SINT: Det er ingen tvil om at de algeriske terroristene hadde våpen fra Libya, sa Clinton da hun onsdag forklarte seg for Senatet
Publisert: