Amerikanske soldater ruller inn i Polen til Putins forargelse

Soldater og stridsvogner fra USA ankom torsdag Polen som en del av NATOs varslede opprustning mot grensen til Russland.

Publisert: Publisert:

Amerikanske soldater ble ønsket velkommen i Zagan i Polen torsdag 12. januar. Foto: AP / NTB scanpix.

NTB

Over 3.000 amerikanske soldater skal stasjoneres i Øst-Europa, flesteparten av dem i Polen.

På initiativ fra USA og landets president Barack Obama i 2014, ble 16 NATO-land enige om å stille med bidrag til operasjonen, som er en reaksjon på militær opprustning i Russland samt annekteringen av Krim-halvøya i Ukraina.

I Polen, der USA leder NATO-bataljonen, som også skal få bidrag fra Romania og Storbritannia, ble de amerikanske styrkene møtt med stor glede.

Russland sier de føler seg truet av amerikanske styrker i Polen. Foto: AP / NTB scanpix.

Folk veivet med amerikanske flagg mens de amerikanske styrkene kjørte i stridsvogner og andre kjøretøy gjennom landet på vei mot tettstedet Zagan, der basen til styrkene ligger.

Talsmann for Russlands president Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, sier at Russland ser på dette som en trussel mot landets sikkerhet.

– Disse handlingene truer vår sikkerhet og våre interesser. Spesielt ettersom det handler om at en tredjepart bygger opp sitt militære nærvær ved grensene våre. Det er ikke engang et europeisk land, sier han.

Over 3.000 amerikanske soldater skal utplasseres ved den russiske grensen i Polen og andre østeuropeiske land. Foto: AP / NTB scanpix.

Publisert: