Seks drept i angrep mot hotell i Somalia

Seks personer, blant dem fire vakter, er drept i et angrep mot et hotell i Puntland-regionen i Somalia. To angripere ble også drept.

Publisert Publisert

Sikkerhetstiltakene er strenge i forbindelse med onsdagens presidentvalg. Bildet viser soldater fra Den afrikanske union i Mogadishu tirsdag ettermiddag. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Opprørere som myndighetene mener tilhørte den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab, stormet International Village Hotel i Bosaso i den delvis selvstyrte Puntland-regionens onsdag morgen. Fire vakter ble drept. To av de tre angriperne ble også drept, ifølge myndighetene.

– Kampene fant sted inne på hotellområdet, men heldigvis kom ikke angriperne seg inn på rommene, sier guvernør Yusuf Mohamed i Bari-regionen, som er en del av Puntland, til  Reuters.

Hotellet i havnebyen, som også er hovedstad i Bari-regionen, er populært blant utlendinger.

Angrepet fant sted onsdag morgen, samme dag som de folkevalgte i Mogadishu skal velge ny president. I den anledning har myndighetene innført strenge sikkerhetstiltak og blant annet stengt hovedstadens internasjonale flyplass og sperret av de største gatene.

(©NTB)

Publisert