Facebook satser stort på søk

Facebook lanserte tirsdag sin nye søketjeneste, som omfatter personer, bilder, steder og annet innhold på det sosiale nettstedet.

Publisert: Publisert:

NYTT SØK: Mark Zuckerberg understreket at den nye søketjenesten tar hensyn til personvernet. Foto: Robert Galbraith / Reuters / NTB scanpix

NTB

Under lanseringen av tjenesten — kalt Graph Search - kom Facebook-sjef Mark Zuckerberg samtidig eventuelle kritikere i møte med å garantere at tjenesten tar hensyn til personvernet for tjenestens drøyt en milliard brukere. Søket omfatter kun innhold som er blitt delt med deg, beroliger han.

Zuckerberg kunne også fortelle at Facebook utvider samarbeidet med Microsoft om nettsøk i tjenesten Bing. Samtidig understreket han at Graph Search ikke er et ordinært nettsøk.

Les også

Pirater tidoblet trafikken deres

Det var knyttet stor spenning til hva Facebook hadde å by på da selskapet inviterte til pressekonferanse i hovedkvarteret i Menlo Park utenfor San Francisco tirsdag. Blant annet gikk det rykter om Facebook skulle lansere sin egen mobiltelefon og om nyheter knyttet til Facebooks annonseplattform.

Tirsdagens lansering var den første siden Facebook ble børsnotert i mai i fjor.

Publisert: