Her ankommer enken rettslokalet

Vi følger rettssaken i Kongo direkte.

  • Fred C. Gjerstad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Rettssaken skulle opprinnelig starte klokken 09, men ved 10.30 tiden sitter de drapssiktede nordmennene Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27) fortsatt i cellen.

Enken til den drepte sjåføren Abedi Kasongo har derimot ankommet rettslokalet. Bibishe Olenjike kom sammen med resten av familien sin.

— Gangsterne tok ham Enken har tidligere uttalt at hun krever flere millioner dollar i kompensasjon.

— Vi lider. Vi har verken mat eller penger til å betale husleien, og jeg har vært nødt til å ta barna mine ut av skolen, sa Olenjike til Tønsbergs Blad i slutten av juli.

Hun er ikke i tvil om hvem som står bak drapet.

– Jeg elsket mannen min høyt, det samme gjorde barna. Han var alt for meg, og nå har disse gangsterne tatt ham fra oss, sa Olenjike til avisen.

Flere hundre skudd

I mai ble de to nordmennene Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27) arrestert i nasjonalparken Okapi i Den demokratiske republikken Kongo.

De to er tiltalt for drapet på sin egen sjåfør, forsøk på drap, væpnet ran, spionasje, konspirasjon og ulovlig innehav av krigsvåpen.

Lokale vitner hevder at nordmennene drepte sjåføren og forsøkte å drepe hjelpesjåføren uten forvarsel. Aftenposten.no snakket med Moland og French tidligere denne uken, og de mener noen andre drepte sjåføren.

Nordmennene skal da ha flyktet, og ved en anledning blitt beskutt med flere hundre skudd.

— Sekken min ble skutt i filler og kulene suste over alt. Det var mirakuløst at jeg ikke ble truffet, sa Moland.

Saken oppdateres.

Publisert: