Bilbombeangrep mot tysk konsulat i Mazar-i-Sharif

En kraftig bilbombe har rystet Tysklands konsulat i Mazar-i-Sharif. Minst fire personer er drept og 119 såret, ifølge afghanske myndigheter.

Publisert:
NTB

Walter Hessmann, Tysklands ambassadør til Afghanistan, sier «hendelsen er pågående» og gir ingen detaljer om angrepet.

Nyhetsbyrået AP siterer en polititalsmann som sent torsdag kveld sier at det pågår skuddvekslinger inne i konsulatet.

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet, som de sier er hevn for sivile som ble drept i luftangrep i byen Kunduz forrige uke.

– En selvmordsbomber kjørte en bil lastet med eksplosiver inn i veggen i det tyske konsulatet i byen, sier den lokale politisjefen Sayed Kamal Sadat.

Skudd

Minst to mennesker er drept og 50 såret, opplyser legen Noor Mohammad Faiz, som er sjef for de offentlige sykehusene i Mazar-i-Sharif, hovedstaden i provinsen Balkh.

Eksplosjonen var så kraftig at vinduene ble blåst ut i de fleste bygningene i området. Ifølge legen har de fleste pasientene skader fra glassbiter.

Selv om politiet har sperret av området, har ikke det tyske konsulatets vakter sluppet afghanske sikkerhetsstyrker inn for å inspisere skadene, opplyser talsmannen.

Mirza Mohammad, en lokal innbygger, sier han hørte lyden av skudd noen minutter etter angrepet. Deretter skal det ha blitt stille.

30 sivile drept i Kunduz

I Talibans uttalelse hevdes det at gruppen har sendt flere selvmordsbombere til stedet. For en uke siden ble over 30 sivile drept i et antatt luftangrep fra NATO rettet mot Taliban.

Tyskland har 938 soldater stasjonert i Afghanistan, de fleste av dem i Balkh. De er en del av NATO-operasjonen Resolute Support, som omfatter totalt 12.000 soldater, blant dem norske. Norske soldater var fram til 2014 stasjonert i Mazar-i-Sharif som en del av den internasjonale ISAF-styrken i landet.

Talibans opprør har de siste to årene spredt seg nordover fra bevegelsens kjerneområder i sør.

Publisert: