Er denne ringen din?

Niek fant giftering på fire meters dyp da han snorklet på Mallorca.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Er det din ring? Eller har du tips om hvem det kan være som eier den? Send oss en epost!

«Hjelp, gifteringen er borte!» Hvem har ikke kjent på panikkfølelsen en tom ringfinger kan gi. Som godt er har gifteringer det med å dukke opp igjen på gulvet i dusjen eller i lommen på treningstøyet. Men ikke alltid...

— Vi kom nylig hjem fra en to ukers ferie på Mallorca hvor vår sønn Niek (15) fant det som trolig er en norsk giftering da han snorklet ved stranden i Cala D’or på Mallorca, forteller pappa Frank i den nederlandske familien van der Krabben.

Niek var ute og snorklet da han fant ringen på fire meters dyp.

— Nieks første reaksjon da han fant ringen var at han ønsket å selge den for å fylle på sparekontoen. Men da vi fortalte at dette trolig er en giftering som det gjerne knytter seg mange minner til, ble vi fort enige om at det ville være et fint lite prosjekt å skulle prøve å spore opp eieren.

Trolig norsk eier

Det var innskripsjonen «Din for alltid - Geir», som fikk Frank van der Krabben til å tenke i retning Norge.

— Vi valgte derfor å kontakte media for å se om vi kunne finne eieren. Trolig en kvinne etter inskripsjonen og størrelsen å dømme. Noe årstall fremkommer ikke, så hvor lenge ringen har ligget på havbunnen er vanskelig å si, sier van der Krabben.

På utsiden av ringen, som ble funnet på cirka fire meters dyp, er romertallene XXII og VII inngravert. Altså 22 og 7, som trolig viser til dag og måned for den store begivenheten.

Uvanlig

Giftering1-TUrMuiBFkO.jpg

Administrerende direktør i Norges gullsmedforbund, Ingebjørg Alfsen, kan fortelle at det er rett så uvanlig med utvendig gravering på gifteringer.— PrinsesseMärtha og Ari Behn valgte en slik løsning da de giftet seg i 2002, og vi ser ofte at flere kaster seg på kjendistrender. Det er derfor ikke umulig at dette er en ring fra rundt denne tiden, sier Alfsen.

Publisert: