Ryanair kutter flere ruter i Norge

Fire færre på programmet i sommersesongen.

KUTTER I MOSS: Ryanair legger ned ruter til Paris, Madrid, Lodz og Kunas i det nye reiseprogrammet for 2016.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det blir kutt i avganger og reisemål med Ryanair fra Moss lufthavn Rygge fra neste år, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Kutter fire ruter

Totalt står det 24 ruter på sommerprogrammet – fire færre enn i år.

Paris, Madrid, Lodz i Polen og Kaunas i Litauen kuttes ved Rygge lufthavn fra og med 2016. London-ruten får fem færre ukentlige avganger.

— Vi synes selvsagt det er synd at vi mister Paris og Madrid, men vi har respekt for det markedstilpassede programmet som Ryanair har lagt frem, sier markedssjef Silje Thoresen ved Rygge til Sarpsborg Arbeiderblad ifølge nettstedet Osloairports.com.

Dette satser reisearrangørene på:

Les også

Vinterens reisenyheter: Satser stort på gammel solkjenning

De siste årene har Ryanair kuttet jevnt og trutt i sine ruter i Norge. Både Torp, Haugesund lufthavn Karmøy og Rygge har fått betydelig færre ruter. Fra 2013 til 2014 ble tilbudet fra Rygge redusert fra 39 til 28. Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Øker på noen utvalgte ruter

Det irske flyselskapet øker kapasiteten til Béziers i Frankrike med fire ekstra avganger og Vilnius i Litauen med seks ekstra avganger fra Rygge, ifølge flyselskapets ferske pressemelding.

Ryanair har pleid å øke kapasiteten på ruter fra Sandefjord lufthavn Torp, men fra neste år beholdes kun de fire som eksisterer i dag. Det vil si til Liverpool, London Stansted, Alicante og Malaga.

Flyselskapet skriver i en e-post at rute-kuttene kommer av driftsmessige årsaker.

Kutter London-ruten i Haugesund

Ruten mellom Haugesund og London er ute av programmet for vinteren.

— Men sommerrutene til Malaga og Alicante skal gå som normalt. Hvordan det blir med London i neste års sommerprogram er høyst usikkert, sier lufthavnsjef Tore Lillenes ved Haugesund Lufthavn Karmøy.

Ryanairs sjef Kenny Jacobsuttalte til oss tidligere i år at de håper å satse på de tre norske flyplassenemed en utvidelse av flyflåten.

Lufthavnsjefen i Haugesund håper det kommer vestlendingene til gode.

— Vi ser for oss en fremtid videre med Ryanair, sier lufthavnsjefen.

Les mer om luftfart:

Publisert: