– Iran nærmer seg atombombe

Iran er i stand til å lage en atombombe mye tidligere enn hva Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) tror, hevder en iransk opposisjonsgruppe i eksil.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Ifølge IAEA vil det ta mellom tre og åtte år, minst, før Iran kan være i stand til å produsere atomvåpen. Men den iranske opposisjonsgruppen National Council for Resistance of Iran mener at IAEA Iran kan lage kjernefysiske våpen mye raskere enn det.

Og at Irans sjefforhandler Ali Larijani byttes ut, er bare enda et signal på det, mener gruppen.

Opposisjonsgruppen var den første som i 2002 meldte fra om at Iran hadde startet prosesser med å anrike uran ved anleggene i Natanz og i tungtvannsfabrikken i Arak, anlegg som Vesten mistenkte kunne være åsted for produksjon av en atombombe.

Selv har Iran hele tiden hevdet at landets atomprogram har fredelige hensikter, og bare skal benyttes til atomenergi.

– Ifølge våre kilder er regimet i Iran i stand til å produsere en atombombe mye tidligere enn det ElBaradei (sjefen for IAEA) sier, opplyste opposisjonsgruppens atomekspert Alireza Jafarzadeh på en pressekonferanse i Brussel fredag.

Tidligere denne uken sa IAEA-sjefen at det fortsatt er mer enn nok tid til å forhandle med Iran, og at det vil ta flere år før iranerne klarer å lage en atombombe. (©NTB)

Publisert: