- Tyskland innfører grensekontroll

Tyskland gjeninnfører grensekontroll i et forsøk på å få kontroll over strømmen av flyktninger og migranter, melder tyske medier.

NTB

Siste: Tyskland stopper togtrafikken til Østerrike fra klokken 17 lørdag, melder det østerrikske nyhetsbyrået Apa.

40.000 flyktninger og migranter ventes å komme til Tyskland i helgen, og lørdag alene kom 13.000 til München. Også natt til søndag og hele søndag strømmet det flyktninger og migranter inn over grensen fra Østerrike.

Land som er med i Schengen-samarbeidet, har opphevet passkontroll på grensene. Men ifølge tyske medier vil innenriksminister Thomas de Maizière kunngjøre på en pressekonferanse ved 17.30-tiden søndag at passkontroller skal gjeninnføres ved tyske grenseoverganger.

Visestatsminister Sigmar Gabriel sier Tyskland nå er i ferd med å nå grensen for hvor mange flyktninger og migranter det kan ta imot.

— Europas manglende vilje til å gjøre noe med flyktningkrisen er nå i ferd med å skyve Tyskland mot grensen av hva vi kan klare, sier han i et intervju med avisa Der Tagesspiegel søndag.

— Det er ikke det store antallet flyktninger som gjør det vanskelig. Det er hvor fort de kommer som gjør det vanskelig for delstatene og kommunene å håndtere dem, sier han.