Trump anklager storavis for ærekrenkelse

Donald Trump anklager New York Times for ærekrenkelse etter artikkelen om at presidentkandidaten skal ha antastet kvinner. Storavisen avviser anklagene.

Publisert:

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump under et kampanjemøte torsdag. Foto: Mike Segar / NTB scanpix Foto: MIKE SEGAR / X90033

NTB

– Trump har skrytt av hans antasting av kvinner uten deres samtykke, og det er ingenting i vår artikkel som gir Trump et rykte han, gjennom egne ord og handlinger, ikke har skaffet seg selv, skriver avisens advokat David McCraw i et brev.

Les også

- Han var som en blekksprut. Hendene hans var over alt.

The New York Times publiserte et intervju med to kvinner som påstår at Trump tidligere har antastet dem. Donald Trump avviser anklagene om at han har begått seksuelle overgrep mot noen av kvinnene som har stått fram og kaller det «løgnaktige angrep» fra amerikansk presse og Hillary Clinton.

Avisen argumenterer med at artikkelen inneholdt informasjon om en person «offentligheten er sterk bekymret over», og nekter derfor å fjerne artikkelen.

– Det ville vært en bjørnetjeneste overfor våre lesere og demokrati å stilne ofrenes stemmer, sier McCraw og sier videre at om Trump velger å saksøke avisen vil de gledelig ta imot anledningen til å møte presidentkandidaten i retten.

Publisert: