Norske observatører beskutt på Sri Lanka

Norske observatører ble onsdag beskutt med granater av regjeringshæren på Sri Lanka, sier utviklingsminister Erik Solheim (SV) til NRK.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

Ingen ble såret eller drept i angrepet.

Det var lederen for observatørkorpset (SLMM), Lars Sølvberg, samt en annen observatør som ble angrepet, ifølge Solheim.

I en annen hendelse onsdag ble minst 65 sivilpersoner drept og over 100 såret i et angrep mot en leir for internt fordrevne tamiler øst på Sri Lanka. Det hevder Tamiltigrene (LTTE) og lokale innbyggere.

Nordiske observatører besøkte onsdag leiren som ligger i Batticaloa øst på øya. Der telte de 23 døde, men en talskvinne sier det kan være langt flere ofre.

En talsmann for de tamilske opprørerne sier at angrepet rammet en skole hvor internt fordrevne er innlosjert. Skolen ligger i Vakari, 260 kilometer øst for hovedstaden Colombo.

Tjenestemenn i området sier at de har fått meldinger om at sivile liv er gått tapt, men de har ingen flere opplysninger om hendelsen.

Også et sykehus i området skal være truffet av artilleriild, noe som gjør det vanskelig å behandle de sårede, ifølge en talsmann for opprørerne.

En talsmann for Sri Lankas forsvar sier at hæren og LTTE har skutt mot hverandre siden onsdag morgen, men at han ikke hadde opplysninger om at sivilpersoner var truffet.

I forrige måned møttes partene i Genève, men de greide ikke å bli enige om å fortsette fredssamtalene, som Norge har forsøkt å få i stand.

Publisert: