50.000 på støttekonsert i Manchester

Minnekonserten for ofrene for angrepet i Manchester 22. mai startet med ett minutts stillhet søndag kveld før det brakte løs med verdenstjerner på rekke og rad.

Publisert Publisert

Om lag 50.000 mennesker var ventet å overvære på konserten One Love i Manchester søndag. Foto: AP/NTB scanpix

  • NTB

Førstemann ut på scenen, Marcus Mumford fra Mumford & Sons, avsluttet stillheten med ordene «la oss ikke være redde».

Take That og Robbie Williams startet deretter konserten, som ble holdt til minne for de 22 personene som ble drept og de over 100 som ble såret da en selvmordsbomber utløste en sprengladning i Manchester Arena 22. mai i år.

– Deres mot er vårt håp

Ariana Grande, som holdt konserten i Manchester da terrorangrepet i byen fant sted, gikk på scenen iført en hvit genser med teksten «One Love Manchester».

– Manchester, deres mot er vårt håp, sa hun.

Blant artistene som opptrer, er verdensstjerner som Coldplay, Justin Bieber, Miley Cyrus, Pharrell Williams, Usher, Niall Horan (fra One Direction) og Kate Perry.

Les også

Ariana Grande med veldedighetskonsert i Manchester

– Jeg bøyer meg for dere, for til tross for alt som har skjedd her, verken lukter eller føler eller hører eller ser jeg noe hat, sa Pharrell Williams før han dro i gang superhiten «Happy».

«One Love Manchester» er tittelen på minnekonserten som finner sted i Manchester søndag kveld. Konserten ble innledet med ett minutts stillhet. Foto: AP/NTB scanpix

Les også

Saffie (8) blant de drepte i Manchester. - Hun var en nydelig jente.

Omfattende sikkerhetskontroller

Konserten holdes på cricketbanen Old Trafford, og 50.000 publikummere trosset frykten og har møtt opp for å høre på sine idoler. Konserten sendes direkte i en rekke land, i Norge på NRK3.

Allerede tidlig på søndagen begynte folk å stille seg i kø utenfor konsertområdet. Ifølge BBC har politiet slått «en jernring» rundt området. Ekstra politistyrker er innkalt fra andre deler av landet, og det er væpnet politi ved alle veikryss ved området og ved alle inngangsporter.

Alle som skulle inn på konserten, måtte gjennom omfattende sikkerhetskontroller, og ingen fikk lov å ha med seg store bager, ryggsekker eller lignende.

Publisert