Massedemonstrasjon mot Trump i Jakarta

80.000 mennesker demonstrerte søndag i Indonesias hovedstad Jakarta, i protest mot president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.

Publisert Publisert

JAKARTA: 80.000 demonstrerte søndag i protest mot president Donald Trump og til støtte for palestinerne i Indonesias hovedstad jakarta. Foto: AP / NTB scanpix

Flere religiøse grupper sto bak demonstrasjonen i verdens mest folkerike muslimske land, med krav om at Trumps beslutning blir omgjort.

Trump varslet også at USAs ambassade i Israel vil bli flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem, noe USA i så fall blir først i verden til å gjøre.

Israel okkuperte Øst-Jerusalem under seksdagerskrigen i 1967, til protester fra verdenssamfunnet. FNs sikkerhetsråd har i gjentatte resolusjoner krevd israelsk tilbaketrekning, men Israel nekter og kaller Jerusalem sin «evige og udelelige hovedstad».

Blant søndagens demonstranter i Jakarta var Indonesias religionsminister Lukman Saifuddin, samt presidenten og visepresidenten i nasjonalforsamlingen, Fadli Zon og Fahri Hamzah.

India støtter i likhet med store deler av verden palestinernes krav om en egen stat, og landet har ingen diplomatiske forbindelser med Israel.

Publisert