Trivelig møte mellom Solberg og dronning Eliza­beth

Stemningen var god da dronning Elizabeth inviterte statsminister Erna Solberg (H) og de andre NATO-landenes ledere til mottakelse på Buckingham Palace tirsdag.

Publisert:

PÅ SLOTTET: Dronning Elizabeth (i midten) sammen med Tysklands statsminister Angela Merkel (t.v.), Danmarks statsminister Mette Frederiksen og statsminister Erna Solberg (t.h.) under mottakelsen på Buckingham Palace tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Yui Mok, pool PA

NTB

For Solbergs del var det første gang hun var inne på Buckingham Palace, et besøk hun i forkant sa hun gledet seg til.

Dronningen hadde invitert stats- og regjeringssjefene fra alle NATO-landene i forbindelse med at alliansens toppmøte holdes i London.

Inne på slottet samlet Angela Merkel alle de kvinnelige stats- og regjeringssjefene for å hilse på dronningen sammen. Et møte som etter bildene å dømme var meget hyggelig.

Seinere på tirsdagskvelden var Solberg og de andre stats- og regjeringssjefene invitert til Downing Street 10 av statsminister Boris Johnson.

MØTTES: Prins Charles leker med bærekraftsfotballen han fikk av statsminister Erna Solberg (H) da de to møttes i London tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tidligere på dagen møtte Solberg prins Charles, og de to diskuterte miljø, klima og bærekraftsspørsmål.

– Det var et hyggelig møte. Han jobber jo mye med disse tingene, på den måten en kongelig kan gjøre. Han har et stort engasjement for klimasaken gjennom de ulike stiftelsene sine, og det var interessant å høre hva han holder på med. Og han synes det var interessant å høre hva Norge driver med, sa Solberg.

Prins Charles fikk også en av de etter hvert berømte fotballene som Solberg deler ut når hun er ute i verden og snakker om bærekraftsmålene.

GRUPPEBILDE: Alle stats- og regjeringssjefene fra NATOs medlemsland samlet til gruppefotografering sammen med dronning Elizabeth på Buckingham Palace tirsdag. Foto: Yui Mok, pool PA

Publisert: