– Sladdet Mueller-rapport sendes Kongressen i midten av april

En redigert utgave av rapporten til spesialetterforsker Robert Mueller vil bli overlevert Kongressen seinest i midten av april, melder The Washington Post.

Publisert Publisert

FERDIG MED JOBBEN: Robert Muellers sluttrapport er fortsatt hemmelig og vil etter alle solemerker bli gjenstand for en hard politisk og juridisk dragkamp. Demokratene i Kongressen har krevd tilgang til alt materialet i Muellers etterforskning, inkludert bevisgrunnlaget. Foto: Cliff Owen, AP / NTB scanpix

  • NTB

Så langt er det bare et fire siders sammendrag av den nesten 400 sider lange rapporten som er offentliggjort og overlevert til Kongressen. Det er laget av justisminister William Barr.

Demokratene har krevd å få se hele dokumentet, og ikke bare Barrs sammenfatning.

Det er justisministeren som i et brev til medlemmer av Kongressen opplyser om når de får se mer av rapporten. I brevet står det også hvordan dokumentet vil bli redigert før det blir gjort offentlig, skriver avisen.

SAMMENDRAGET: Spesialetterforsker Robert Muellers har ikke funnet bevis for noe hemmelig samarbeid mellom Donald Trumps medarbeidere og Russland, ifølge justisdepartementet. Foto: Jon Elswick / AP / NTB scanpix

Ifølge brevet har ikke justisministeren tenkt å la Det hvite hus gjennomgå rapporten først.

Spesialetterforsker Robert Mueller har undersøkt Russlands antatte forsøk på å påvirke det amerikanske valget i 2016. Spesialetterforskeren har ikke funnet bevis for at Donald Trump eller hans medarbeidere samarbeidet med russiske myndigheter i valgkampen. Mueller er mer uklar når det gjelder om Trump har forsøkt å hindre etterforskningen.

– Spesialetterforskeren konstaterer at «selv om denne rapporten ikke konkluderer med at presidenten begikk en forbrytelse, så frikjenner den ham heller ikke», skriver justisministeren i sitt sammendrag.

Publisert