Norsk oljetanker fikk hull i skroget utenfor Emiratene

Et av de fire skipene som skal ha vært utsatt for sabotasje i Omanbukten, er norsk. Oljetankeren «Andrea Victory» har hull i skroget, men synker ikke.

Publisert:

HULL I SKROGET: MT «Andrea Victory» ligger fortsatt utenfor kysten av havnebyen Fujairah i De forente arabiske emirater. Foto: United Arab Emirates National Media Council via AP / NTB scanpix

MT «Andrea Victory» ligger fortsatt utenfor kysten av havnebyen Fujairah i De forente arabiske emirater. Oljetankeren er på drøyt 47.000 dødvekttonn, og det 14 år gamle skipet seiler under norsk flagg.

Ifølge Sjøfartsdirektoratets nettsider er skipet registrert med hjemmehavn i Bergen. Det er eid av et selskap på Marshalløyene, mens det norske rederiet Champion Tankers AS i Bergen er oppført som driftsselskap. ISM-ansvarlig er Thome Ship Management.

Rederiet opplyser i en kunngjøring at «en ukjent gjenstand» søndag forårsaket et hull i akterenden av skroget, men at det er verken fare for skadelige utslipp eller at skipet skal synke, melder NTB. Mannskapet bistår nå ifølge Thome Ship Management lokale myndigheter i granskingen av hva som kan ha skjedd.

MT Andrea Victory ligger fortsatt utenfor kysten av havnebyen Fujairah i De forente arabiske emirater Foto: United Arab Emirates National Media Council via AP / NTB scanpix

Sjøfartsdirektoratet ber norske skip i Omanbukten om å høyne sikkerheten etter sabotasjeangrepet, melder VG.

Saudi-Arabia meldte mandag at to andre oljetankere var utsatt for «sabotasje» utenfor kysten av Emiratene, men det er uklart hvor store skadene er og hva som har forårsaket dem.

VG og NRK skriver at det norske fartøyet ble bygget i 2005 og er eid av det norske rederiet Champion Tankers AS i Bergen, mens Thome Ship Management har ansvaret for driften av skipet.

Publisert: