Seks hotellrom du ikke har sett maken til

Bo i en boble, i en 155 meter dyp sølvgruve, eller kanskje du vil bo i halvt fly?

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Det er ikke så mange hotell som kan smykke seg med å være et reisemål i seg selv. Men noen finnes.

Bo i en boble

I Provence i Frankrike kan du bo i en boble. Attrap Reves har en liten by av gjennomsiktige plastikkbobler spredd utover 15.000 kvadratmeter stort naturområde.

Hver boble er et spesialdesignet hotellværelse med ulike temaer som romantikk, moderne design, 1001 natt og lignende. Boblene er innredet med dobbeltseng, et lite bord, stol og skap, og har selvsagt dusj og toalett.

Siden boblene har gjennomsiktig tak kan du se stjerne på himmelen, men hvis du vil ha en nøyere titt, så finnes det også en stjernekikkert på området. Og nei, du kan ikke titte inn i de andre boblene. Det har eierne sørget for.

En natt ikoster cirka 1200 kroner for to i høysesongen, inkludert frokost.

Få mer info på hjemmesiden til Attrap Reves.

bulle-suite-by-night-156-zat-pA4rmtCO6M.jpg

Har du tips til flere spesielle hotell? Send oss en epost!

Bo i en iglo

Nord i Finland ligger Kakslauttanen Igloo Village som tilbyr overnatting i glassiglo, som er fancy utgaver av klassiske snøhuler. Hulene er designet med glasstak som gjør at du kan se nattehimmelen over Lappland.

Det kan være en kjølig opplevelse på vinterstid, men selv om temperaturen når minus 40, så holder igloene en lunere temperatur på minus tre til minus seks grader. Men du får en varm sovepose, så det ikke skal bli en altfor kald natt.

Glass-igloene er tilgjengelig i nordlys-sesongen fra midten av august til slutten av april. Alle er utstyrt med enkeltsenger, toalett og en liten vask, mens sauna og dusjer finnes i en separat bygning.

En overnatting i glassigloene for to personer koster cirka 3300 kroner.

Les mer på Kakslauttanen Igloo Village-hjemmeside.

finland-NUXIhGow0g.jpg

Sov i en balanserende låve

Det er noe lekent over den balanserende låven i Suffolk i England. Det er arkitektselskapet Living Architecture som står bak det spesielle bygget. Designen er valgt etter arkitekt Alain de Bottons filosofi basert på «arkitektur av lykke». de Botton ser på hvordan arkitektur, bygg og innredning påvirker oss, og hva som gjør et hus vakkert.

Låven er bygget i moderne metalliske fliser, kan ta opptil åtte personer og ligger altså fredfullt ut over en bakketopp.

Det er relativt kostbart for to personer å leie låven, men reiser man opptil åtte stykker koster fire netter fra 8000 kroner.

1446-original-L2E0aKHWu5.jpg

Bo under jorden

I dette hotellrommet i Sverige bør du holde deg unna hvis du lider av klaustrofobi. Men hvis du trenger å komme deg bort fra alt og være helt offline, så kan du booke deg inn på rommet 155 meter under bakken.

Sala Silvergruva i Västmanland kan skilte med å være verdens dypeste beliggende hotellværelse. I den nedlagte, gamle sølvgruven er det garantert ingen mobildekning, så ro er inkludert.

En overnatting for to personer koster cirka 4000 kroner. Da er rundtur i gruven, frokost og velkomstkurv med vin, sjokolade og frukt inkludert. Det anbefales å ta med varme klær, da det kan bli kjølig nede i minen.

Les mer om hotellrommet her.

Minesuite_bed-W7uq0Zinje.jpg

Bo i et eventyr

I La Balades des Gnomes nær den belgiske byen Durbuy tilbys overnatting i ti forskjellige temabygg. De har blant annet en trollhule og en kjempeutgave av den trojanske hesten.

Hele ideen er skapt av arkitekten Dominic Noels. Han kjøpte en gammel bondegård, og begynte å føre opp merkelige bygg som en hyllest til både fantasien og til mennesket.

En natt i den trojanske hesten for to koster cirka 1950 kroner, og for barn under fire år koster det rundt 170 kroner. Les mer her.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Sov i en Boeing

I Costa Rica er et fly gjort om til hotellrom — med navnet Hotel Costa Verde 727 Fuselage.

En Boeing 727 fra 1965 er plassert på en plattform 20 meter over bakken med utsikt over havet og jungelen. Flyet, eller det vil si det halve flyet, er gjort om til to store hotellrom. I tillegg er det bad, tekjøkken og en stor utsiktsterrasse.

En natt for to personer koster cirka 1500 kroner.

Les mer om hotellet her.

fly-0s6qCaSnVs.jpg

Kilder: Bt.dk og Huffingtonpost.com

Les også:

Leter du alltid etter dette på reisen?

Her har de muligens verdens beste pizza

Innfører timebestilling for søknad om pass

Publisert: