Barn på mottak i USA forteller om grove overgrep

Barn og unge som har blitt plassert på et mottak i Virginia etter å ha tatt seg ulovlig over grensa fra Mexico, forteller om grov mishandling og overgrep.

Publisert Publisert

Mindreårige som har sittet i mottak på Shenandoah Valley Juvenile Center forteller om grove overgrep begått av vakter og ansatte. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Shenandoah-mottaket ble opprinnelig bygd som et fengsel for ungdommer som har begått alvorlige forbrytelser, men siden 2007 har rundt halvparten av sengene vært benyttet som mottak for jenter og gutter i alderen 12 til 17 år i påvente av asyl eller utvisning.

Flere av de mindreårige som har vært der, har fortalt at de ble påført håndjern og slått, satt i isolat, avkledd og etterlatt nakne i kalde celler.

Barn ned i 14-årsalderen har også blitt bundet fast til stoler og har fått hetter tredd ned over hodet.

Nå krever de to senatorene Mark Warner og Tim Kaine, begge demokrater fra Virginia, at president Donald Trump svarer på om slik behandling er akseptabel.

Warner og Kaine vil også ha svar på om det har kommet klager på senteret tidligere, og om det foreligger et system for å straffe de ansatte som begår slike overgrep.

Publisert