Fortsetter jakten på de terrormistenkte

Tirsdag kveld er den mistenkte terroristen Salah Abdeslam (26) fortsatt på rømmen. Franske myndigheter tror nå at enda en gjerningsmann kan være på frifot.

ETTERSØKT: Salah Abdeslam (26). Fransk politi.

Fransk og belgisk politiet var tirsdag kveld på jakt etter to mistenkte etter fredagens terrorangrep mot Paris. Den ene, Salah Abdeslam (26) er ettersøkt internasjonalt for å deltatt i angrepene. I etterlysningen beskriver fransk politi Abdeslam som farlig og muligens tungt bevæpnet.

Fransk politi har tidligere opplyst at Abdeslam var den eneste som kom seg unna angrepet i live. Syv mistenkte gjerningsmenn døde under angrepet. Tirsdag ettermiddag kom det imidlertid opplysninger om at enda en gjerningsmann kan være på frifot.

  • Disse sto bak terroren i Paris
    Tre ikke navngitte tjenestemenn sier til nyhetsbyrået AP at analyser av angrepene tyder på at én person som var direkte involvert, ikke er gjort rede for. Politiet har fått informasjon om at det befant seg tre personer i den svarte bilen som ble sett i nærheten av åstedene og som ble funnet lørdag morgen i Paris. Den ene personen i mener politiet var Abdeslam, mens den andre sprengte seg selv i luften inne i en bar.

Den tredje personen er foreløpig ikke identifisert.

Syv pågrepet i Tyskland

I forbindelse med etterforskningen ble syv personer pågrepet i den tyske byen Aldorf utenfor Aachen tirsdag. Det ble spekulert i om Abdeslam kunne være en av de pågrepne, men dette ble senere avkreftet av tyske myndigheter ifølge The Guardian.

Tirsdag kveld opplyste tyske myndigheter at alle de pågrepne skulle løslates og at de trolig ikke hadde noen tilknytning til terrorangrepene.

Ifølge BBCskal politiet ha gått til aksjon i Aldorf etter tips fra publikum om at en av personene kunne være Abdeslam.

Ankom Paris to dager før angrepet

Terrormistenkte Salah Abdeslam og flere andre ankom et hotell sør for Paris to dager før angrepene, ifølge den franske avisen Le Point.

Abdeslam bestilte to hotellrom i sitt eget navn i forstaden Alfortville, ifølgeavisen. Politiet undersøkte politirommene dagen etter angrepet.

  • Slik kjemper verda mot IS
    Le Point har filmet inne i hotellrommene.Bildene viser en rekke sprøyter og sprøytespisser og plastrør. Avisen spekulerer på om utstyret ble brukt til å lage bombebeltene terroristene brukte, eller om de tok narkotika før angrepene.

Hotellet er ikke utstyrt med overvåkingskameraer, men politiet skal ha funnet DNA-spor etter gjerningsmennene på hotellet.

117 ofre identifisert

Ifølge Frankrikes justisministerChristiane Taubira, er 117 av de 129 ofrene som døde under terrorangrepet fredag nå identifisert. Tallene ble kunngjort for den franske nasjonalforsamlingen tirsdag.

  • De er ofrene for Paris-terroren
    352 personer er registrert som såret etter angrepene. 221 av dem er fortsatt under behandling på sykehus, melder The Guardian. Tilstanden skal være kritisk for minst tre av dem, opplyser Frankrikes helseminister Marisol Touraine.

Det er så langt slått fast at 19 nasjonaliteter er representert blant ofrene.