Syv drept av bombe i Tyrkia

Bilbombeangrep i Diyarbakir sørøst i Tyrkia torsdag.

BILBOMBE: Torsdagens angrep skjedde ved en busstasjon i Baglar-distriktet i den tyrkiske byen Diyarbakir, og var rettet mot en minibuss som fraktet politiets spesialstyrker, ifølge sikkerhetskilder.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Syv politifolk er drept og 27 såret i et bilbombeangrep nær en busstasjon i den kurdiskdominerte byen Diyarbakir sørøst i Tyrkia. Det bekrefter Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan torsdag.

— Dette viser igjen terrorens stygge ansikt. Våre målrettede sikkerhetsstyrker vil, hvis Gud vil, få en slutt på det, sier presidenten i en tale fra Washington, der han deltar på et toppmøte om atomsikkerhet.

Blant de sårede er 14 sivile, ifølge CNN Turk. Tilstanden skal være alvorlig for tre sårede politifolk.

Angrepet skjedde ved en busstasjon i Baglar-distriktet, og var rettet mot en minibuss som fraktet politiets spesialstyrker, ifølge sikkerhetskilder.

Harde kamper

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu skal etter planen på et sjeldent besøk til Diyarbakir fredag.

Området har vært åsted for harde kamper mellom tyrkiske soldater og kurdiske opprørere siden en skjør våpenhvile brøt sammen i fjor sommer.

Hundrevis av sikkerhetsstyrker er drept i kampene. Erdogan sa tidligere denne uken at 335 medlemmer av sikkerhetsstyrkene har blitt drept i kampene, samtidig som 5359 militante har mistet livet.

Portforbud

Det har vært innført portforbud flere steder sørøst i landet, hvor økonomien også er rammet av kampene. Et av de verst rammede områdene er det historiske Sur-distriktet i Diyarbakir.

Utviklingsminister Cevdet Yilmaz, som er i området i forbindelse med statsminister Davutoglus besøk, sier regjeringen vil bygge opp regionen.

— Vi er her for å gjenbygge Diyarbakir og gjøre det vakkert, men de vil ødelegge det, sier han til en tyrkisk TV-kanal.

Ingen hadde torsdag kveld tatt på seg ansvaret for torsdagens angrep. PKK-geriljaen har imidlertid hevdet å stå bak to bilbombeangrep i hovedstaden Ankara i år.

Publisert: