Moren til drapsoffer i Charlottesville nekter å snakke med Trump

Moren til kvinnen som ble drept i Charlottesville etter å ha protestert mot en høyreradikal demonstrasjon, vil ikke snakke med president Donald Trump.

TALTE FOR DATTEREN: Susan Bro taler under en minneseremoni for datteren Heather Heyer i Charlottesville i delstaten Virginia onsdag. Andrew Shurtleff, AP / NTB scanpix

NTB

Hun begrunner avgjørelsen med uttalelsene som Trump har kom med etter at hennes 32 år gamle datter ble kjørt ned og drept av en hvit mann med nynazistiske sympatier. 19 andre ble såret i angrepet lørdag i forrige uke.

På en pressekonferanse etter angrepet fordømte Trump volden, men i generelle vendinger. Han fordømte vold og hat som han fastholdt at «mange parter» hadde ansvaret for.

Etter å ha fått kraftig kritikk endret han ordbruk, men tirsdag fastslo han igjen at «begge parter» hadde ansvaret, noe som ble oppfattet som om han sidestilte høyreekstreme og de antirasistiske motdemonstrantene.

Heyers mor, Susan Bro, sier i et intervju med TV-stasjonen ABC at hun først ikke fikk tatt telefonen da hun ble oppringt fra Det hvite hus. Nå ønsker hun imidlertid ikke å snakke med Trump.

– Du kan ikke vaske dette bort ved å ta meg i hånden og si beklager, sier Bro, som også råder Trump til å tenke før han snakker.