Taliban hevnet bin Laden

Taliban har gjennomført sitt første større hevnangrep etter at Osama bin Laden ble tatt av dage. Minst 80 mennesker skal ha blitt drept, 65 av dem militærrekrutter.

Publisert:

HEVNEN: Dødstallene stiger etter selvmordsangrepet. Foto: REUTERS

HEVNEN: Dødstallene stiger etter selvmordsangrepet. Foto: REUTERS

HEVNEN: Dødstallene stiger etter selvmordsangrepet. Foto: REUTERS

NTB

Angrepet blir beskrevet som et selvmordsangrep og var rettet mot en militær treningsleir i byen Charsadda nordvest i Pakistan. Angrepet skjedde tidlig fredag morgen idet rekruttene var på vei ut av porten for å dra hjem på perm, opplyser politisjef Nisar Marwat i Charsadda.

— En selvmordsbomber kom kjørende på motorsykkel og sprengte seg selv i luften midt blant personellet. Bombeekspertene har fortalt meg at den andre bomba var plantet, forteller politisjefen, som opplyser at om lag 60 personer ble såret i tillegg til de mange drepte. Bombene var så kraftige at tolv kjøretøyer ble ødelagt i eksplosjonen.

Ifølge enkelte opplysninger var det to selvmordsbombere som gjennomførte angrepet, men dette er ikke bekreftet.

Hevnangrep

En talsmann for Taliban sier at angrepet var en hevn for drapet på bin Laden, og at det kommer flere.

— Det var en første hevn for Osamas martyrdød. Dere kan vente dere større angrep i Pakistan og Afghanistan, sier islamistbevegelsens talsmann Ehsanullah Ehsan på telefon til internasjonale nyhetsbyråer.

Amerikanske spesialstyrker likviderte Osama bin Laden da de oppsøkte hans skjulested i Abbottabad i Pakistan den 2. mai.

Det er ikke ventet at al-Qaida-lederens død vil svekke Taliban i Pakistan. Bevegelsen retter jevnlig angrep mot pakistanske sikkerhetsstyrker.

Ble overrumplet

Politisoldat Ahmad Ali var blant dem som ble såret i angrepet. Han satt i et kjøretøy og ventet på kollegene sine da de to bombene eksploderte.

— Vi gikk i vanlige klær, og vi var glade for at vi skulle møte familiene våre igjen, sier han til nyhetsbyrået AFP på telefon fra sykehuset i Shabqadar.

Ali forteller videre at han hørte noen rope «Allahu akbar» - Gud er størst.

— Så hørte jeg en voldsom eksplosjon. Noe traff meg i skulderen. I mellomtida hørte jeg nok en eksplosjon, og jeg hoppet ut av kjøretøyet. Jeg kjente at jeg var såret og blødde, forteller politisoldaten.

Fredagens angrep er det største i Pakistan hittil i år.

Publisert: