Bill Clinton skaper trøbbel etter ministermøte

USAs justisminister Loretta Lynch forsikrer at hun ikke skal gripe inn på vegne av Hillary Clinton i epostsaken etter at Bill oppsøkte ministeren.

Publisert Publisert

Bill Clinton Foto: NTB Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Clintons ektemann, USAs tidligere president, skapte storm i USA da det ble kjent at han møtte Lynch på privaten ombord på justisministerens fly. Det skjedde nemlig rett før justisministeren hun skulle ta en avgjørelse i saken om Hillarys bruk av en privat epostserver mens sistnevnte var utenriksminister.

Mange i USA spør seg nå om Bill Clinton har gjort en kjempetabbe som kan skade konas sjanser i kampen om å bli USAs neste president.

Republikanere anklager den tidligere presidenten for maktmisbruk gjennom å ha oppsøkt Lynch mens en føderal etterforskning pågår mot Demokratenes antatte presidentkandidat.

Saken har fått Lynch til å kunngjøre at hun overlater til FBI og anklagere å treffe en beslutning i saken. Samtidig erkjenner hun at møtet med Bill har kastet en skygge over justisdepartementet og dets renommé som uavhengig organ.

Clintons republikanske rival Donald Trump fastslår at Bill Clinton har «åpnet en Pandoras eske» gjennom møtet med Lynch.

— Hillary er så skyldig, påstår Trump under et møte med konservative velgere i Denver fredag.

Publisert