En av tre nordmenn sier terror påvirker ferieplanene

Populære turistmål er rammet av terror det siste år.

TERROR PÅ FERIEMÅL: Både Istanbul og Indonesia er rammet av terror denne uken - og turister ble rammet.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Hver tredje nordmann sier at terrorfrykt påvirker ferieplanene, kommer det frem i en undersøkelse InFact har gjort for VG.

Litt over halvparten, 55,6 prosent, svarer at terroren ikke påvirker hvilke reisemål man velger i ferien, mens 11,4 prosent er usikre. Det siste året har terrorister slått til mot utenlandske turister i populære ferieland som Egypt, Tunisia, Frankrike, Thailand, Filippinene og nå sist Tyrkia.

Vi reiser raskere tilbake:

Les også

Er vi blitt reddere for å reise? Nei, mener ekspert.

400 turister drept

En gjennomgang VG har gjort, viser at minst 400 turister er drept i terrorangrep de siste tre tiårene.

— Det virker å være IS' strategi å ramme økonomien i et land som allerede har politiske problemer. Folk har fram til nå tenkt seg om to ganger før de har bestilt reise til Tyrkia. Nå vil de tenke seg om tre ganger, sier Midtøsten-ekspert Cecilie Hellestveit ved International Law and Policy Institute (ILPI).

Hun viser til selvmordsangrepet i hjertet av turiststrøket i Istanbul tidligere denne uken, der 11 turister, ti av dem tyske, ble drept.

Hvor mange av disse landene har du besøkt?

Les også

Verdens 10 mest besøkte land

Større påvirkning på samfunnet

Internasjonale terroreksperter mener IS, gjennom å rette sine angrep mot slike mål, ønsker å sende en tydelig beskjed.

— Terroristene vet at når de angriper slike mål, så vil de fleste av ofrene være utenlandske turister. De vet også at ved å drepe utlendinger, så vil det ha større påvirkning på det internasjonale samfunnet, sier terrorekspert Ercan Citlioglu ved Senter for strategiske studier ved Baskent-universitetet i Ankara til Al Jazeera.

(©NTB)

Les mer om reiser:

Publisert: