Politiet jakter asiatisk mann etter masseskyting nær Los Angeles – ti drept

Mannen som skjøt og drepte ti mennesker i Monterey Park nær Los Angeles lørdag, er fortsatt på frifot, opplyser politiet søndag.

Minst ti mennesker ble drept og like mange såret da en mann åpnet ild inne i et festlokale i Monterey Park i California der mange mennesker var samlet for å feire kinesisk nyttår.
Etterforskere samlet ved åstedet for skytingen i Monterey Park.
Polititalsmann Andrew Meyer sier gjerningsmannen fortsatt er på frifot.
  • NTB-AP-Reuters
Publisert: Publisert:

Fem kvinner og fem menn ble drept, mens ti andre mennesker ble såret. Tilstanden for de sårede varierer fra stabil til kritisk, opplyser politiet på en pressekonferanse søndag morgen lokal tid.

Den antatte gjerningsmannen er en mann av asiatisk opprinnelse, og han er fortsatt på frifot, opplyser politiet uten å gi flere detaljer. Motivet for masseskytingen er fortsatt ikke kjent.

– Vi har satt inn alle tilgjengelige ressurser for å pågripe den mistenkte, sier sheriff Robert Luna i Los Angeles fylke på pressekonferansen, ifølge LA Times.

Angrepet skjedde lørdag kveld lokal tid i et selskapslokale der mange mennesker var samlet for å feire kinesisk nyttår.

Stormet ut i panikk

Da politiet kom til stedet, ble de møtt av skrikende folk som stormet ut av salen i panikk.

Politiet har foreløpig ikke uttalt noe om våpenet som bli brukt. De vil heller ikke si noe om gjerningsmannen kjente noen av dem som var inne i festlokalet eller hvorvidt dette var en form for hatkriminalitet.

Politiet var også til stede ved et annet festlokale i nabobyen Alhambra, uten at det er kjent hva som har skjedd der eller om det har en kobling til skytingen i Monterey Park.

To vitner sier de hørte skyting, men først trodde det var snakk om fyrverkeri. Feiringen av kinesisk nyttår i Monterey Park – der brorparten av innbyggere har kinesisk eller annen asiatisk bakgrunn – er en av de største i området.

Biden brifet

Det var ventet titusener av besøkende i løpet av den to dager lange høytiden, skriver Los Angeles Times.

– Våre tanker går til dem som har mistet noen kjære i natt i nabobyen vår, Monterey Park, sier finansbyråd Kenneth Mejia i Los Angeles. Han er den første asiatisk-amerikaneren som er valgt til et verv på dette nivået i storbyen. Mejias familie har bakgrunn fra Filippinene.

USAs president Joe Biden er blitt brifet om hendelsen og har instruert det føderale politiet FBI om å gi sin assistanse.

Publisert: