200 demonstranter arrestert

Opp mot 200 personer er pågrepet etter demonstrasjoner i København.

Publisert:

STORE POLITISTRKER er utkommandert i København. Foto: GRAVERSEN THOMAS

  • Fred C. Gjestad
  • Krristjan Molstad

Rundt 200 personer ble arrestert etter at dansk politi mandag kveld stormet fristaden Christiania i København for å få kontroll over voldsomme demonstrasjoner.

Klimaaktivister hadde tent en kjempebål i gaten i Christiania i København, skriver bt.dk.

Demonstrantene kastet molotovcoctail og steiner på politiet da disse forsøkte å storme området. Dette er ifølge politiets talsmann Henrik Suhr første gang under klimatoppmøtet at politiet blir angrepet på den måten.

Politiet tok i bruk tåregass og vannkanoner mot demonstrantene, etter at de først hadde forsøkt å slukke brannene og fjerne barrikadene. Også hundepatruljer deltok i aksjonen.

Les også

Køskandale i København

Politiet opplyste i natt at de arresterte dansker, spanjoler, tyskere, italienere og franskmenn. Mange av de pågrepne er fraktet til det såkalte "klimaburet" — et provisorisk fengsel der de kan holdes i inntil 12 timer.

Brukte gravemaskin

Bråket startte etter en konsert i bydelen Christiania tidligere på kvelden. Det antas at det var omlag 3000 personer tilstede på konserten. Politiet ankom området for å være tilstede, og ble da angrepet av demonstranter. Ved 23-tiden fikk politiet nok og brukte en gravemaskin for å fjerne demonstrantenes barrikader, skriver aftenposten.no .

Etter hvert som dansk politi rykket fremover mot demonstrantene, ble det bygget nye barrikader av brennbart materiale som ble tent på.

Politiet trakk seg en periode tilbake fra området, før de ved halvtolv tiden stormet inn med vannkanoner og tåregass.

Publisert: