Avis: - Istanbul-angriperne planla å ta gisler

Istanbul (NTB-AP-AFP): De tre selvmordsbomberne som angrep flyplassen i Istanbul, planla å ta gisler, ifølge en tyrkisk avis.

Publisert:

ANGRIPERNE: Dette bildet fra et overvåkningkamera viser det som er antatt å være gjerningsmennene bak terrorangrepet på flyplassen i Istanbul. Fremdeles er det uvisst om de er tilknyttet IS, eller om andre står bak angrepet. Foto: Reuters

NTB

Planene om å ta gisler ble avbrutt fordi selvmordsbombernes store vinterjakker tiltrakk seg oppmerksomhet fra politi og reisende i det varme sommerværet, skriver den regjeringsvennlige avisen Sabah.

De store jakkene skal ha blitt brukt for å skjule bombebelter.

Den tyrkiske statsministeren Binali Yildirim sier sprengstoffene RDX, TNT og PETN ble brukt i bombene som eksploderte på Atatürk-flyplassen.

— Den kombinasjonen er på et profesjonelt nivå som tilsvarer det militære, sier kjemiker og bombeekspert ved University of Rhode Island i USA, Jimmie Oxley.

Dermed blir det stilt spørsmål ved hvordan angriperne fikk tak i bombene.

Etterforskningen etter angrepet på Atatürk-flyplassen i Istanbul tirsdag pågår for fullt. 44 mennesker mistet livet i terroraksjonen, og over 200 ble såret.

Ingen har sagt at de står bak angrepet, men ekstremistgruppen IS er hovedmistenkt, og de tre selvmordsbomberne skal komme fra Russland, Usbekistan og Kirgisistan. Flere medier har pekt ut tsjetsjeneren Ahmed Tsthatajev som hjernen bak angrepet. (©NTB)

Publisert: