Rohingya-flyktninger trampet i hjel av elefanter

En kvinne og tre barn som var på flukt fra Myanmar, ble tråkket i hjel av ville elefanter mens de bygget en brakke sør i Bangladesh lørdag, opplyser politiet.

Publisert: Publisert:

PÅ FLYKT: Bildet viser nyankomne rohingya-muslimer fra Myanmar i Bangladesh tidligere i oktober. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix

NTB

Over en halv million rohingya-muslimer har flyktet fra volden i Myanmar de siste to månedene.

I distriktet Cox's Bazaar i Bangladesh har flere hundre tusen av dem bygget egne skur eller hytter fordi flyktningleirene er fulle. Lørdagens hendelse fant sted i Balukhali-leiren da en gruppe flyktninger var i ferd med å bygge ei hytte i en del av skogen der det ofte er elefanter.

– En kvinne og tre barn ble trampet til døde av syv eller åtte ville elefanter, sier distriktets visepolitisjef Afrozul Haq Tutul.

To andre myanmarske rohingyaer ble skadd i hendelsen. Det er andre gang at det meldes om flyktninger som angripes av ville elefanter i området.

Masseflukten og de tallrike meldingene om grove overgrep mot den muslimske minoriteten har fått FNs generalsekretær António Guterres har anklaget Myanmar for etnisk rensing. Sikkerhetsstyrkene i Myanmar står bak velorganiserte, samordnede og systematiske angrep mot den muslimske rohingya-minoriteten, slo FN-granskere fast tidligere denne uken.

Publisert: