Belgia frykter nye angrep etter Abdeslam-pågripelse

Belgiske myndigheter frykter at pågripelsen av Salah Abdeslam kan utløse reaksjoner fra andre terrorceller i Europa.

Publisert Publisert

Belgisk politi tar med seg en mistenkt ut fra leiligheten der Salah Abdeslam ble pågrepet fredag. Foto: NTB scanpix

  • NTB

— Dette nettverket er fortsatt aktivt i Europa, sier Belgias innenriksminister Jan Jambon til radiokanalen RTL ifølge EU Observer.

Han bekrefter at myndighetene tror Abdeslam planla et nytt terrorangrep, etter at det ble funnet store mengder våpen på et skjulested han har brukt i Brussel.

Les også:

Les også

Skulle sprenge seg i luften i Paris, men ombestemte seg

— Når du har våpen og terrorister på samme plass, så betyr det at noen planlegger et angrep, sier Jambon.

Mandag gikk belgiske myndigheter ut med en etterlysning av to personer, som skal ha hjulpet Abdeslam og de andre som angrep Paris 13. november i fjor, ifølge TV-kanalen BFM.

OMBESTEMTE SEG: Terrorsiktede Salah Abdeslam hadde planer om å sprenge seg i luften ved fotballstadion Stade de France i Paris 13. november i fjor.

En av dem er identifisert som 24 år gamle Najim Laachraoui, som tidligere har vært kjent under det falske navnet Soufiane Kayal. Ifølge en uttalelse fra påtalemyndigheten reiste han til Syria i 2013. Uttalelsen sier ikke noe om mannens nasjonalitet.

Etterlysningen utstedes tre dager etter at Abdeslam ble pågrepet i Brussel-bydelen Molenbeek.

Frankrike har bedt om å få Abdeslam utlevert fra Belgia, noe han motsetter seg. Fransk og belgisk påtalemyndighet har varslet en felles pressekonferanse klokken 15 mandag.

Publisert