Han får betalt for å gå Norge på kryss og tvers i ett år

23-åring har sikret seg drømmejobben.

DRØMMEJOBBEN: Andreas Orset (23) kapret jobben som «Eventyrer» blant over 1000 søkere. Han skal gå Norge på kryss og tvers i ett år. Her er han på tur i New Zealand da han var utvekslingsstudent.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I november lyste turskofabrikanten Alfa ut stillingen som «Eventyrer». De ønsket seg en person som ville vandre rundt i Norges land i halvannet års tid, teste tursko og gi tilbakemelding i sosiale medier.

Etter en lang utvelgelsesprosess med nær 1100 søkere, har de endelig gitt en person det mange kalte «drømmejobben».

Andreas Orset (23) fra Ski ble den utvalgte – han var den yngste av de ti siste kandidatene som gikk gjennom styrkeprøve og bootcamp forrige helg.

Eventyrer-jobben er hans første faste jobb, tidligere har han jobbet frilans innen TV— og film og studerer for tiden økonomi og administrasjon ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Bakgrunn:

Les også

Vil du få betalt for å gå Norge på kryss og tvers i halvannet år?

Nå skal han gå Norge rundt i ett år. Startskuddet går til sommeren.

— Jeg har aldri vært ute i et helt år, så det blir veldig spennende. Jeg er ikke redd for å gå langt, det som blir interessant er å være og bo ute, sier Andreas Orset som har god gåerfaring fra Fjernoppklaringseskvadroneni Hæren.

Glad i å gå? Her får du gode tips:

Les også

Er dette ni av de fineste fjellturene i verden?

Blir mest telt

— Hvordan ser du for deg din nye jobbhverdag?

— Det blir nok en del telting, og å sove under åpen himmel når været tillater det. Ellers litt hytteovernattinger. Så håper jeg å kombinere kortere hyggeturer med litt lenger og tyngre turer.

Det blir også tungt for 23-åringen. Han satser på å bære med seg film- og videokamera, pc og batterier og alt annet utstyr han trenger. For som han sier: Naturen blir kontoret hans, så han må ha med alt.

— Jeg har forventinger om å gå mange kilometer, så det kommer til å bli gnagsår så klart. Det må jeg være forberedt på. Men da må jeg teipe og forebygge underveis. Det er en del av jobben.

Vet du hvorfor du har fri?

Les også

Derfor har vi den «mystiske» vinterferien

ALL SLAGS VÆR: Andreas Orset, her i Lofoten, tror den største utfordringen i jobben blir å inspiere folk til å gå på tur i all slags vær.

Tviler på at det blir ensomt

De siste ukene har han promotert seg selv som en av kandidatene i sosiale medier, og flere venner, som fortsatt ikke vet at han har fått jobben, har allerede sagt at de vil møte ham underveis.

— Så jeg tviler på at det blir ensomt, men noen utfordringer blir det underveis.

En del av jobben går også ut på å inspirerer turgleden i folk.

— Når solen skinner er det enkelt å inspirere, så det blir nok litt verre når det er vått og kaldt. Men det gir mestringsfølelse, noe jeg håper jeg klarer å formidle.

Hele Norge blir hans lekegrind i ett års tid. Og det er særlig et området han ser frem til å bli bedre kjent med.

— Nord-Norge er jeg ekstra glad i, jeg gleder meg til gå i Lyngsalpene og Lofoten igjen. Dessuten skal jeg teste ulike friluftsaktiviteter underveis, som fjellklatring, kiting, vindseiling, brevandring, jakt og fiske. Det er så mye man kan gjøre i naturen, sier Orset.

Ut på tur, aldri sur:

Les også

Slik blir de nye fjellvettreglene

BOR I BERGEN: Andreas Orset studerer for tiden ved Norges Handelshøyskole. Til sommeren starter han i et litt uvanlig jobb. Her er han på topptur til Ulriken.

Skal spre turglede

I tillegg til å gå skal han være ambassadør for Norge som tur og friluftsland. Prosjektet er et samarbeid mellom Alfa Sko, Norsk Friluftsliv og Visit Norway.

— Andreas kommer garantert til å spre turglede. Han er en positiv og omgjengelig type, med den rette innstillingen. Han lever og ånder for friluftsliv og er i tillegg en god formidler, både gjennom tekst, bilde og video. Vi gleder oss til å samarbeide med ham, sier generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv.

Les mer om ferie i Norge:

Åtte fine fjellturer

Fløy Norge rundt i to uker – for 83 kroner turen

Ni turer utenom det vanlige

15 herlige gårdstips i Norge

Publisert: