Svensk minister om moskébrann: - Motbydelig

Regjeringen i Sverige ser svært alvorlig på brannen som rammet en moské i Eskilstuna torsdag. Politiet etterforsker saken som mordbrann.

Publisert Publisert

PÅTENT: Fem personer ble skadd, en av dem alvorlig, i moskébrannen i Eskilstuna i Sverige torsdag. Foto: Pontus Stenberg / NTB scanpix

  • NTB

— Dersom det stemmer at brannen er påsatt, så er det et direkte angrep på religionsfriheten i landet vårt, sier kultur- og demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

- Vi gjør ikke nok

Innenriksminister Anders Ygeman kaller hendelsen «motbydelig og uakseptabel». Han mener at det svenske samfunnet må beskytte seg bedre mot angrep av denne typen.

— Vi gjør ikke nok for å beskytte oss, enten det dreier seg om en moské eller et annet trossamfunn, sier han og påpeker at den rødgrønne regjeringen i sitt program har lovet tiltak for å bekjempe hatkriminalitet.

Fem til sykehus

Brannen i Eskilstuna brøt ut torsdag ettermiddag da en person ifølge vitneopplysninger kastet en flaske med tennvæske inn i moskeens vindu.

Fem personer ble brakt til sykehus, en av dem med alvorlige skader. Det er uvisst om torsdagens brann dreier seg om hatkriminalitet, men Ygeman påpeker at det har vært en rekke alvorlige hendelser knyttet til moskeer den siste tiden.

Publisert