Bomber sprer frykt i London

Fire bomber eksploderte på tre undergrunnsstasjoner og en buss i London i ettermiddag. En person ble skadd i eksplosjonene.

Londons politisjef Ian Blair bekrefter torsdag kveld at det har vært fire eksplosjoner eller forsøk på å utløse eksplosjoner. Politiet omtaler hendelsene som "svært alvorlige" og kaller eksplosjonene "små bomber".

Er du i London? Ta kontakt på mail eller ring 02211!

En person ble lettere såret av en bombe på T-banestasjonen Warren Street. Også på buss 26 i Hackney i Øst-London og på stasjonene Oval og Shepherd's Bush var det eksplosjoner.

Detonator

Ifølge Ian Blair ble det ikke brukt kjemiske stoffer i de fire bombene som gikk av nesten samtidig.

Politiet mistenker at eksplosjonen på Warren Street kan ha vært en detonator som gikk av, uten at selve bomben eksploderte, melder Sky News.

Jaktet på selvmordsbomber

Væpnet politi skal senere ha tatt seg inn i University College Hospital i Bloomsbury nær Warren Street stasjon. Det var mistanke om at en mulig selvmordsbomber som ikke fikk detonert sprengstoffet sitt, skulle ha tatt seg inn på området.

I et internt notat ble de ansatte ved sykehuset bedt om å se etter en svart, høy mann med ledninger stikkende ut fra genseren.

Arrestert ved Downing Street

To menn ble senere arrestert utenfor Whitehall like ved Downing Street rundt klokken 16.30. Det er ifølge politiet ukart om de to skal ha hatt noe med eksplosjonene å gjøre.

Scotland Yard gikk like etter eksplosjonene ut og ba folk i London holde seg hvor de var, og sa situasjonen var alvorlig.

Stasjonene Oval, Shepherd's Bush og Warren Street ble evakuert etter hendelsen. Linjene Victoria, Northern and Hammersmith og City ble stengt, og hadde ved 19-tiden ennå ikke åpnet igjen.

Flyktet i panikk

Et italiensk øyenvitne forteller at en mann med ryggsekk var på t-banen ved Warren Street. Plutselig eksploderte ryggsekken, forteller mannen. Det skal ha vært en mindre eksplosjon som ikke skadet andre enn mannen med ryggsekken.

Flere øyenvitner forteller at mannen med ryggsekken så overrasket ut etter eksplosjonen.

Et annet øyenvitne forteller BBC at hun hørte et smell og kjente røyklukt. Passasjerene flyktet i panikk ut på Warren Street.

Et øyenvitne forteller til BBC at en mann stakk av fra en annen av de tre evakuerte stasjonene, Oval, og at flere passasjerer ropte at han måtte stoppes. Mannen skal imidlertid ha klart å komme seg unna.

Eksplosjon på buss

En eksplosjon rammet samtidig en toetasjes buss i London. Ingen ble skadd i hendelsen, ifølge busselskapet Stagecoach.

Bussen, nummer 26, var på vei fra Waterloo til Hackney, øst i byen.

— Sjåføren hørte et smell som han tror kom fra andre etasje i bussen. Vinduene ble blåst ut. Det er ikke kommet meldinger om sårede, sa en talsmann for Stagecoach.

Selve karosseriet på bussen er ikke blitt ødelagt i eksplosjonen, ifølge talsmannen.

STORT OPPBUD: Væpnet politi utenfor en uidentifisert t-banestasjon i London. FOTO: REUTERS

ÅSTED: Tv-bilde fra St. Giles Circus i ettermiddag.

EVAKUERT: Stasjonene Shepherd's Bush, Warren Street og Oval er merket av på dette kartet.